Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВОСЛАВЉЕ

Славимо светитељку која је умрла од ТУГЕ ЗА ОЦЕМ: Ево шта треба да УРАДИТЕ да бисте имати мир и снагу у животу

Као девојка је одлучила да не жели да се уда, односно да хоће да се замонаши.

1602142437_Depositphotos_16495513_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Српска православна црква и њени верници данас славе празник Свете Ефросиније, која је остала упамћена као светица која је успела да се у манастиру у Александрији замонаши иако је женско.

Ефросинија је васпитана у хришћанском духу, али је као девојка одлучила да не жели да се уда, односно да хоће да се замонаши.

Игуману манастира надомак Александрије представила се као Измарагд, тврдећи да је евнух. Измарагд је брзо у манастиру по својим молитвама и дисциплини превазишао све остале монахе.Српска православна црква и њени верници данас славе празник Свете Ефросиније, која је остала упамћена као светица која је успела да се у манастиру у Александрији замонаши иако је женско.

Прочитајте још: ПАУЦИ су највећи током ЈЕСЕНИ: А овај је исплео ЏИНОВСКУ МРЕЖУ која се ретко виђа (ФОТО)

После чак 38 година проведених у манастиру, Ефросинија се поново сусрела са својим оцем кога није видела од како је побегла од куће.

Фото: СПЦ

Отац није познао Измарагда, као монаха коме је желео да се исповеди како још увек тугује због тога што му је ћерка отишла од куће и како страхује да ли је још увек уопште жива.

Легенда каже да је Ефросинија у том моменту признала оцу да му је ћерка, али да је од туге, услед сажаљења над њим, умрла истог часа.

Прочитајте још: ОВИМ ЈЕ ИСПИСАНА ИСТОРИЈА: У дивљину ВРАЋЕНА ЖИВОТИЊА које није било чак 3.000 година! (ФОТО)

Њен отац се после замонашио у истом манастиру, а када је умро после десет година сахранили су га у исти гроб.

На гроб у ком су обоје сахрањени годинама долазе верници како би се молили, а предање каже да је највише болесних и слабих, физички или духом, који после молитве на овом светом месту одлазе препорођени.

Прочотајте још: Погледајте ДНО АМБАЛАЖЕ и сазнајте које вас пластичне боце трују!

Зато се верује да они који не могу посетити овај гроб, данас морају отићи у цркву и помолити се Светој Ефросинији, а предање каже да свима који јој се богоугодним речима обрате, ова светитељка подарити мир и снагу у животу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas