Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

Глумац Славиша Чуровић за Магазин Novosti: Развод је БУДАЛАШТИНА, треба трпети! Више шетају псе, но децу - зато и НЕСТАЈЕМО!

Глумац Славиша Чуровић поносан је на своје црногорско порекло, за које каже да крије најбољи сој српског народа, иако је због режима у родној груди морао да је тешка срца напусти, док му је породица пролазила друштвену голготу.

1616417564_69745950_10211774540238341_4327315224441913344_o.jpg
Фото: Фацебоок/Принтсцреен/Славиша Чуровић
Oglas

О оним старим, јуначким и новим Црногорцима, доласку у Београд и улогама које га саме проналазе и које не тражи као услуге, о разводу који му је тешко пао, јер је каже "трпети - због Бога" хришћански, говорио је отворено за Магазин Новости овај велики глумац и човек.

Неко је ко није ни имао намеру да се сели из земље у којој је рођен, него су га политичке околности на то натерале. Стална борба са режимом Мила Ђукановића, једноставно га је оставила без простора.

-Отишао сам за Београд рачунајући да ћу нешто пробати да направим од себе, пошто сам већ радио у позоришту. Али наравно као и сви ми из Црне Горе и из региона, сматрамо да једино у Београду можемо нешто урадити у нашим каријерама, које су везане за уметност, па сам тако и ја дошао овде 2005. године. За стално и ево већ 16 година, што би реко Бећковић, али нико се не враћа, па тако ни ја. 

"Моја породица је часно одслужила казну"

Foto: Facebook/Slaviša Čurović

Сва породица му је у Црној Гори. Отац и мајка му нису живи, а за брата и његову децу како и сам истиче, јако је везан. Режим Мила Ђукановића учинио је да њихов живот иде неким другим путем. Иако су сви интелектуалци, никада нису радили у својој бранши, па су проналазили алтентативе:

- И брат и снаха су просветни радници, али никада нису радили у струци. Стриц ми је магистар књижевности, натерали су га да полаже осам испита да би био библиотекар, јер је одбио да предаје црногорски. Сви али баш сви су испаштали...због мене, наравно. И то је цена коју  смо ми као породица  часно одслужили и платили на крају. И нека! Поносан сам на њих зато што су све издржали храбро, стоички и остали смо једна везана породица и дан данас, јако везана.

Како је могуће да се посеје толика мржња међу једним народом, Чуровић објашњава на следећи начин:

- Ђукановић је 30 година имао сав апарат присиле, принуде, моћи, пропаганде... да посије мржњу у једном народу, да располути један исти народ, за мене је то српски народ, никад неки други није ни био, црногорац је географска одредница. У оно време је био најбољи сој српског народа, ја то и дан данас  сматрам за себе.

Сматра да су управо те поделе њему гарантовале одржавање на власти.

А онда су се десиле литије...

- Kада је последњи печат хтео да да свога нечасног дела, то је био ударац на цркву, ту се прешао и ми смо успели да победимо. Ствар је у томе да ова победа не може бити целовита, уколико се не остваре сва стремљења народа који је гласао против Ђукановића, а то је да буде земља социјалне правде, да буде земља једнакости, да буде грађанска држава, да буде земља оних Петровића и наследника Петровића и да буде једно место за живот где ће сви имати исту шансу.

Сматра да је народ управо литијама показао да "нисмо сви исти", да доминантно православље живи у Црној Гори, да је тачна она теза Душка Марковића да 80 посто Црне Горе није за признавање Kосова и улазак у Нато, али "они ће то урадити", па самим тим истина полако долази на своје.

 -Правде има, за Србе је правда најспорија на свету, а за Црногорце још спорија, додаје он.

О породици

Foto: Facebook/Slaviša Čurović

У Београду је свио своје гнездо, постао отац једне паметне девојчице, а сада је разведен иако сматра да  је то једна будалаштина, али тако је живот наместио и тако се морало на крају. Са бившом супругом, која је такође јавна личност, остао је у одличним односима. Kако се носи са најновијим трендом учесталог развода бракова, с обзиром да је Црногорац који строго поштује традиционалне вредности, каже следеће:

- У друштву где је једној жени важнији кућни љубимац, пас, него муж можете очекивати само дебелу пропаст. У друштву где је мушкарцу важнија каријера од породице, можете очекивати само расуло. Kада те две ствари спојите, са тешким стицањем новаца, ви добијете РАЗВОД. 

Волео би да имам више деце, волео бих да сам имао више деце, мада не верујем да је касно да се и то оствари

И сам је осетио шта значи та реч, и то он који се у породици Чуровић први развео, од свих икада, па  каже:

-Никада ни помислио нисам да ћу бити неко ко је разведен. Ја сам се оженио на време, ал на жалост није успело. Након тог развода остало је и поштовање и љубав. А они који су се оженили и удали да би се закрпиле рупе, живе у браковима који нису бракови, а ја живим разведен чини ми се боље него у браку. Ипак, то га не спречава да буде најбрижнији отац једне преслатке девојчице, а о томе колико поред силних обавеза постигне да одигра и најважнији улогу у свом животу, каже следеће:

- Мислим да не постоји дан у години, када сам у Београду, а да нисам видео своје дете. Пошто смо разведени, она живи са мајком, али доста времена проводи код мене, јер ми то не гледамо. Када сам ван Србије, она често борави са мном док сам на снимању.

"Развод је будалаштина, трпети је хришћански"

Након свега, сигуран је да је развод БУДАЛАШТИНА, и да по хришћанским и црквеним правилима треба трпети.

- Боље је трпети – због Бога. Ја нисам онај који зна да трпи, тако да сам ја погрешна адреса. Ја бих знао како, ал не бих могао себе да научим, као што и нисам. Опет ћу поновити – више се шета паса по улици него деце, па се после питамо што нестајемо као народ.

За све, како каже глумац, криви су конфор, телевизија и америчка визија живота са заласком сунца уз љубав који су променили све и натерали човека да живи по правилима, које је неко други наметнуо.

- Постали смо нивелаторско друштво хамбургера и кока коле, у коме основне и наше традиционалне, српске вредности губе на снази.

"Никада се нисам наметао - то није мој стил"

Foto: YoutubePrintscreen

Готово да не постоји домаћа серија у којој не игра. Никада се како каже није наметао редитељима, јер то није његов стил. Иако су му велики пријатељи и Наташа Дракулић, Радош Бајић, Гага Антонијевић...никада никог није звао да пита шта спремају и има ли улога за њега. Никада. Други јесу… У том паклу размишљања, улоге и позиви долазе саме…

У свим серијама и филмовима у којима тумачи разне улоге, свака се разликује и његов лик трпи невероватне трансформације. То му доноси велику физичку и психичку исцрпљеност, али не намерава да стане.

Ово као да је тек почетак за човека из ког бије невероватна позитивна енергија и невероватна снага воље. Каже да су га таквог направили мајка и отац.

- Отац ме је научио да морам од малена, кроз бокс сам научио да могу и кад не могу, а кад се животни циљеви достигну, човек спусти гас, прикочи, али не кочи посао.

Понуде за овог феноменалног човека и преталентованог глумца стижу са свих страна, јер је своју шансу чекао дуго и стрпљиво.

А до кад тако…

- Мислим да ћу, стицањем околности, да радим неки други посао, који није везан за глуму, мистериозно нам је на крају разговора одговорио Славиша.

И као и многи, које је корона окренула другим вредностима, које до сада нисмо ценили, а нарочито природу, негде планира да има своју оазу мира где ће гајити башту, имати мало имање и мотокултиватор, а како каже, већ ради на томе.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas