Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МУЗИЧАР

Славни руски музичар свира у шумадијским сунцокретима и каже: Ја сам СРБОФИЛ (ВИДЕО)

Олег Киријев већ две године живи у Београду.

1627634377_Oleg-Kirijev.PNG
Фото: Instagram/ screenshot kireyevjazz
Oglas

Када је почела корона руски џезери Олег Киријев се затекао у Београду. Хтео не хтео - морао је да остане у Србији.

Прочитајте још: Жозе Сарамаго као блогер о мигрантима, банкама и левици

Олег Киријев је србофил

Олег Киријев је и пре често наступао у Београду. Био је редован гост на Нишвил џез фестивалу, али ишу и осталим српским градовима који поштују ову врсту музике. Међутим, "захваљујући" корони руски музичар је постао Београђанин!

Имам пријатеље, град је леп, храна укусна.

- Београд је прелеп град, таман по мери човека, храна је одлична, имам пријатеље, па ко не би остао овде да живи? - каже Олег Киријев, славни руски сасксофониста.

Олег Киријев каже да су затворили границе и није имао другог избора. Све се завршило одлично, јер руски музичар има доста пријатеља и веома лако и брзо се прилагодио животу у Србији. Многима је то чудно, јер је Москва неупоредиво, најмање три пута већи град од Београда.

Прочитајте још: Грузијка у сред короне родила сина у Београду и каже да имамо ЈЕДНУ заједничку особину (ФОТО)

Разлика између Москве и Београда

- Москва је прелепа за туристе. Свима препоручујем да да отпутују и виде Москву. Међутим, када живите у Москви не можете да планирате више од два састанка дневно. То је мегалополис који меље. Булевари су једносмерни и ако путујете колима стално идете у једном правцу. Тежак је живот у великом граду - каже Олег Киријев.

Научио је српски, а обожава Шумадију.

Музичар каже да је разлика између Москве и Београда огромна, али између Руса и Срба мапа, па је он са лакоћом научио српски.

- Ја сам србофил! Толико волим Србију да сам припремио 10 српских евергрина које ћу свирати широм света. Свираћу омиљену песму  "Април у Београду", "Звиждук у 8", "Девојко мала", "Ружица си била" и остале нека остану изненађење. Назив албума је "Уживај у Србији" - поносно каже Олег Киријев.

Прочитајте још: Бразилка у Београду: Диван сте народ! (ФОТО)

Шта му се допада у Србији?

- Највише људи, волим сам град, а омиљени део ми је Шумадија коју сам недавно открио. Заљубљен са м у Шумадију. Тако је лепа, близу и све је зелено, брдовито, брзо се стиже, има базена, винограда и манастира - каже Олег.

Легендаран је његов видео у којем свира саксофон у сунцокретима!

Српски ћевапчићи

Москва има квалитетну храну, а Олег воли и српску кухињу. Каже да су најукуснији ћевапчићи које понекад поједе.

Руска храна обилује рибом, а за српску храну има само речи хвале:

Прочитајте још: Српско јерменски бракови су најуспешнији из два добра разлога

- Србија је срећна земља јер има природну и укусну храну, а то је зато што није ушла у ЕУ - истиче Олег.

Прочитајте још: Краљица Елизабета је смислила ОСВЕТУ: Увредиће Меган Маркл и принца Харија без одузимања титула!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas