Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕНДРОТЕРАПИЈА

Следите НОВАКА ЂОКОВИЋА! Загрлите дрвеће и помозите исцељењу свог организма, а ево и које дрвеће је ЛЕКОВИТО

Дендротерапија је древни облик терапије који је у Русији и скандинавским земљама постао део званичне медицине.

1631286414_44458_3401-djokovic-grli-drvo-foto-instagram_f.jpg
Фото: InstagramScreenShot/djokernole
Oglas

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић препознао је лековитост дендротерапије, древног облика терапије који подразумева грљење дрвећа за ослобађање од стреса, регулисање енергетског дисбаланса организма и исцељење оболелих органа.

Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)

Дендротерапија данас је део званичне медицине и процеса излечења у многим скандинавским земљама и Русији, где се већ вековима примењује и у лечењу најтежих болести. Ову врсту терапије користили су још и древни кинески мислиоци, Таоисти тврдећи да су стабла у константној медитацији и да као природни језик користе најсуптилније енергије. Познати таоиста Мантак Чиа тврди да нам стабла могу помоћи да негативну, ослабљену енергију претворимо у позитивну и виталну животну енергију. 

Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)

Грљење дрвећа, односно холистичко оздрављење енергијом из природе заснива се на исконској вези људи са природом и благотворног деловања природе на психо-физичко здравље човека.

Руски научник Михаил Семјонович Виноградов наводи да је у народној медицини доказано да дрвеће заиста може излечити човека, напунити га енергијом, а у том смислу су најбољи храст, бреза и бор. Он препоручује да се терапије спроводе свакодневно, по могућности са дрветом које знамо од малена. Према саветима овог руског научника, особа треба да стоји уз одабрано дрво на малој удаљености, мора бити максимално опуштена и концентрисана на примање енергије уз вежбе дисања.

Које дрвеће је лековито?

Храст има изванредна својства делујући као антистресна терапија. Активира циркулацију и смањује време оздрављења. Један је од најбољих генератора позитивне енергије. Доноси виталност и дуг живот.

Бор смирује и елиминише психичку напетост. Дужи боравак у боровој шуми човека спашава од кашља, кијавице, бронхитиса и сличних проблема. Седењем испод бора у потпуности обнављамо енергију нашег тела. Ово дрво утиче на светлост и виталност, животну снагу, посредује у преносу информација на воду или стакло.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Буква јача отпорност на стрес, побољшава концентрацију и повољно делује и на циркулацију. Смањује отеченост и кожне упале. Помаже у уравнотежењу менталног здравља, утиче на потенцијал изражавања емоција и главни је проводник космичког зрачења.

Кестен олакшава реуматске тегобе, елиминише несаницу и тера страх и напетост различитог порекла.

Јасен доноси мир ума. Брадавице можемо уклонити тако да их трљамо о његову кору. Назива се оцем дрвећа у којем живе посебни духови, који могу апсорбовати болести.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Врба пружа виталну енергију старијим и болеснима. Верује се да дим настао паљењем врбовог дрвета умирује и води душе мртвих.

Глог утиче на концентрацију и уравнотеженост, повезује нас са унутрашњом мудрошћу и спознајом самих себе и својих дубинских емоција. 

Орах развија самопоуздање, има врло динамичне енергије, развија способност разликовања илузије од истине.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas