Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
шминка

Случајеви у којима кармин и маскару треба одмах да БАЦИТЕ

Сваки производ за лепоту има назначен рок трајања, а ми га нашим коришћењем можемо продужити или скратити.

1619170366_Depositphotos_30549281_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Оловке за очи, ајлајнери имају дужи век трајања од других мејкап производа, али, ако приметите да су се ови производи осушили, не размишљајте и одмах их баците без обзира на рок трајања.

Кратак рок трајања има маскара и пожељно је мењати је на свака 3-4 месеца. Уколико приметите да је променила мирис пре назначеног врмена, обавезно је баците. Никако немојте да је "освежавате" и да јој продужавате рок, јер може да изазове иритације, инфекције и бактерије које се могу проширити по лицу и изазвати проблем. 

Прочитајте још: Како да савршено нанесете РУЖ: Уз један поступак трајаће целог дана

Кармини имају поприлично дуг век трајања, али ако приметите да се он не наноси лепо и глатко на усне, требало би да га баците.

Пудер има специфичну употребу и вероватно спада у мејкап производе са кратким роком употребе. Уколико га често користите, после сваке употребе би требало да га затворите и поклопите, као и да га чувате на умереном топлом и тамном месту. О року трајања пудера посебно треба водити рачуна, јер уколико га користите после овог периода он може да изазове иритације на кожи и акне. Поред тога, ако сте приметили да је боја пудера промењена и да је текстура другачија, не би било лоше да га баците јер је вероватно дуго стајао отворен, накупио се бактерија и оксидирао.

Прочитајте још: Правимо ОБРНУТУ ПЛЕТЕНИЦУ: Идеална за пролећне дане

Ови савети важе апсолутно за све призводе. Стога, проверавајте рок трајања и водите рачуна о боји, мирису и текстури производа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas