Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БОЈЕ

ШМИНКА ПО БОЈИ ОЧИЈУ: За плаве бакарна, а за смеђе и зелене?

Правилно одабране нијансе истичу природну боју.

1605080904_Depositphotos_167261776_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Појам само једне праве нијансе маке-упа за одређен тип очију застарио је као и слагање јеловника према крвној групи, али истина је да правилно одабране нијансе истичу природну боју очију, а у неким случајевима могу да промене и целокупан изглед.

Позната шминкерка Шарлот Тилбери даје савете како да од шминке извучете најбоље.

На плавим очима најбоље изгледају бакарна и златна

Игре контрастних боја увек су добар избор, па топле земљане боје најбоље одговарају хладнијм плавим очима. Бакарна и златна нијанса чине плаве очи још плавијима, а топле металик боје дају им дозу топлине. Исцртајте само унутрашње рубове и пазите да вам оловка или ајлајнер иду што више уз линију капака. 

Остале препоручене нијансе: теракота, боја шампањца, морнарско плава

Прочитајте још: Промените изглед за само 30 секунди

Црвена је пун погодак за зеленооке

Црвена је комплементарна боја зеленој, па гледајте да на својим зеленим очима носите сенке са црвеним "призвуком". Нијансе гарнета, аметиста и бронзе могу изгледати одлично, али с њима ваља припазити јер можете деловати уморно, посебно ако нагињу на ружичасто. Зато се саветује пре нијансирања повући строгу црну линију уз руб капка. Добар су избор и љубичаста и боја бургундије - оне уоквирују очи и извлаче зелени пигмент.

Прочитајте још: Престаните да уништавате кожу и косу: Ове навике морате да промените

Тамноплава и љубичаста повећавају утисак смеђим очима

Фото: Депозит

Имате ли смеђе очи, мало је вероватно да ћете погрешити с избором шминке. Ипак, најбољи су избор земљане и боја ћилибара и поноћно плава, које наглашавају зелени пигмент у смеђим очима. Љубичаста или тамноплава линија туша или оловке постићи ће исти ефект као и црна. Избегавајте светлуцаве сенке јер истичу боре.

Прочитајте још: Најлепши ЗИМСКИ НОКТИ: Узмите темпере и НАСЛИКАЈТЕ ЦВЕТ (ВИДЕО)

Боју лешника обогаћују неутралне смеђе нијансе

Златна и боја смарагда наглашавају зелени пигмент у очима боје лешника, док неутралне смеђе појачавају њихову јачину. На рубове капака наносите зелени или чоколадно смеђи ајлајнер, а сјај ових очију истакните примесом златне у унутрашњим угловима. Избегавајте нијансе песка јер умртвљују.

Остале препоручене нијансе: бронзана, маслинаста, боја шљиве.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas