· · Коментари: 0
шминка

Шминкање после 50-е: Истакните очи и уоквирите усне

Проблеми са којима се суочила свака жена након педесете године укључују још и изразиту сувоћу, појаву старачких пега те неуједначен тен.

1617990471_Depositphotos_263671234_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Све то додатно компликује свакодневницу, али не брините – све док је шминке биће и начина да се свему овоме стане на пут!

Сигурни смо да свака од вас већ има неку своју анти-аге рутину коју спроводи из дана у дана, али постоје ли неки савети стручњака који могу ускочити у целу причу и “спасити ствар”? О да, не само да постоје, него смо спремни и да их данас поделимо са вама!

Прочитајте још: Психијатри преписују сликање уместо лекова из два разлога

Истакните очи и уоквирите усне
Поента је заправо затегнути читав предео око очију, не исцртавати дебеле, драматичне линије, већ се радије определити или за горњу или за доњу линију трепавица. Избегните јаке боје, попут црне и тамно браон, радије бирајте мат чоколадну нијансу која је савршена за стварање минималног свакодневног изгледа. Када су усне у питању, хидратантна оловка је апсолутни муст-хаве који морате нанети пре самог ружа.

Прајмер

Иако му је главна улога да рефлектује светлост, када је нешто зрелија кожа у питању прајмер може да послужи и као баријера нападној шминки. Данас је доступно толико прајмера који осим прикривања несавршености лица истовремено испољавају и хидратантни ефекат, што је свакако још један од бенефита.

Експериментишите са кремастим подлогама

Циљ је јасан – наношење кремасте подлоге значи избегавање пудера. Избегавање пудера даље значи аутоматски мање видљивих бора (које пудери у праху посебно обожавају!) Као и у случају прајмера, и ове подлоге у себи садрже састојке који ће се позабавити и хидратацијом ваше коже а не само њеном лепотом.

Прочитајте још: Симпатично и домишљато: Ево како је једна девојчица смислила генијалан план да сазна шта ће добити за рођендан од маме (ФОТО)

Тамније нијансе су сасвим у реду

Увек су нам говорили да бирамо подлогу или коректор који изгледа исто као и наша кожа. Ово правило је сасвим ок, али у зрелијим годинама дозвољено је испробати и нешто тамније нијансе, првенствено зато што ће то дати инстант-сјај и топлину лицу. Уз прави избор руменила (и овде се радије одлучите за она кремаста), ово заиста може бити пун погодак и трансформисати целокупан изглед у секунди.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.