Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Смршајте без дијете: Ако се придржавате ових ПРАВИЛА изгубићете килограме

Сви који се муче да скину килограме обично се питају како то успева витким људима у њиховом окружењу.

1602757368_dijeta.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

И док се једни муче, други без проблема улазе у најуже панталоне... Постоје ту неке цаке, а сазнаћете и које. Доносимо вам листу малих трикова који можда и витким људима омогућују да имају идеалну тежину, а вама ће сигурно помоћи да скинете који килограм.

Прочитајте још: Како да вежбате, а да вас НЕ МРЗИ? Ево неколико трикова

Заиграјте омиљену игрицу

Према истраживању кулинарског магазина Аппетите, све што нас весели и што ће нам одвратити пажњу од хране помаже нам и да мање једемо. Тако се показало да ћемо јести мање ако прекратимо време омиљеном игрицом на мобилном телефону.

Квалитетну храну држите ближе себи

Још једно истраживање магазина Аппетите показало је да ћете увек узети храну која вам је ближе. У истраживању су две групе људи имале право да изаберу кокице или нарезану јабуку. Једнима су јабуке биле надохват руке, а кокице даље, док је другима храна постављена обрнуто. Иако је већина испитаника рекла да би радије јели кокице, група којој су јабуке биле ближе одабрала је воће.

Фото: деспоситос

Наспавајте се

Истраживање објављено у часопису Америцан Јоурнал оф Епидемиологy потврдило је да мањак сна итекако утиче на проблеме с килограмима. Не спавате ли седам сати, што је просек потребан одраслом човеку, више ћете посезати за храном због умора, али и више времена које проводите будни.

Једите за столом

Вероватно попут многих нисте ни свесни тога колико калорија поједете стојећи, онако успут. Нутриционисткиња Бетх Салтз каже за Yахоо да људи воле да узму покоји залогај у канцеларији или код куће, а током дана тако се накупи пуно калорија.

Истраживања на универзитету Цорнелл такође су показала да несвесно једемо више из већих посуда, али и на разним окупљањима или дружењима. Седнете ли за сто и не радите ништа друго док једете, бићете свесни сваког залогаја и знаћете ако сте претерали.

Фото: деспоситос

Салату оставите за крај

Ово ће вам можда звучати чудно, али многи прибегавају овом трику да не би пожелели репете. Наиме инструкторка фитнеса с дугогодишњим искуством Дебра Wеин каже да једењем салате на крају дајемо времена мозгу да схвати то да је тело сито. На тај начин можемо избећи покоји залогај више, обично беспотребан.

Опуштајте се

Познато је да стрес негативно утиче на наше здравље, али нека су истраживања потврдила да је одговоран и за наслаге на струку и стомаку. Магазин Псyцхонеуроендоцринологy објавио је тако истраживање калифорнијског универзитета које је годину дана пратило 61 здраву особу. Док су 33 особе биле стално под стресом, 28 њих није. Сви су морали да бележе шта једу, а група под стресом чешће је посезала за нездравом и слатком храном. Жене које су биле у групи ниског ризика од стреса нису се толико гојиле, за разлику од оних под стресом, иако су понекад претеривале с нездравом храном.

Дијетална газирана пића

Знамо да су газирана пића лоша, а када желимо смршати и ипак их пожелимо, посежемо за онима с нула калорија. Ипак, ни она нису срећно решење, напротив. Истраживање универзитета у Аустину пратило је 474 особе које пију дијетална газирана пића или их уопште не пију. Око 70 одсто оних који су пили дијетална пића више су се угојили око струка, и то за 50 одсто, од оних који их немају навику да пију. Ради се о два или три газирана пића дневно.

Прочитајте још: Зауставите РАСТ ЋЕЛИЈА РАКА! Три намирнице са којим ћете бити сигурни

Бирајте: Алкохол или десерт

Попијете ли уз вечеру чашу или две вина, а затим још поједете десерт, унели сте од 500 до 1.000 калорија више. Желите ли да скинете који килограм, мораћете више да размишљате о ономе што једете и пијете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas