· · Коментари: 0
Снага српске клетве

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА! Како се Милунка РЕЧИМА осветила убицама сина: Две породице су сатрвене, а трећој... (ФОТО)

Како се Милунка Милетић из Мијатовца код Јагодине осветила издајицама сина, употребивши најопасније и најјаче оружје које их је полако, али сигурно сатирало.

1614169832_7.JPG
Фото: З. Глигоријевић

Речи клетве могу да убију, осакате, разболе или урнишу појединца и породицу којима су упућене.

Прочитајте још: У Аркаиму се Бог спустио на земљу и то је прави центар СЛОВЕНА који је СССР планирао да УНИШТИ

"Семе им се затрло, дабогда! Дабогда им се Арнаути по кући шетали и Цигани им по авлији ковали! Дабогда им се свећа угасила и семе им се, дабогда, затрло! Да им све у коров зарасте, дабогда, и да им се змије у рушевине коте!"

Милисав као дечак Фото: Приватна архива

Овако је, сатрвена тугом, Милунка Милетић из Мијатовца надомак Јагодине клела тројицу младића који су издали њеног сина Милосава. Због њихове издаје он је завршио у затвору и, видевши да из њега жив неће изаћи, покушао је да побегне, али је убијен.

После клетве две породице су сатрвене, а трећој...

Његов син Милован је са две године остао сироче, а каже да се све обистинило, да су се две породице затрле, док је у трећој наследник Циганин, и све то је исприповедао у књизи "Клетва".

Прочитајте још: СТО који КРИЈЕ НЕВЕРОВАТНЕ тајне стигао у Београд: Како је храбри СРБИН спасио МОСКВУ

- Клетва је почела да "делује" већ после десет година. Тада је почео да пропада један од оне тројице који су мом оцу наместили да оде у затвор. Иако је имао супругу, сина и кћерку, домаћинство му је у коров зарасло, а семе се затрло - истиче Милован.

Милован Фото: З.Г.
Ћерка се удавала и разводила, син нестао, жена умрла, а он умро сам, као псето!

Кћерка се удавала и разводила неколико пута, па умрла без порода. Син му је пребегао у Аустралију, никада се никоме није јавио, тако да нико не зна његову судбину.

Човеку који је издао Милисава је умрла жена, па је живео као самотњак. Имао је два брата, али су били у лошим односима. Једног дана отишао је да се прошета крај Мораве. После извесног времена, његов полураспаднут леш нашли су у неком шанцу.

Први и други издајник су завршили скроз сами.

- Умро је као псето - отресито прича седамдесетогодишњи Милован.

Прочитаје још: Драга и Александар Обреновић сликали су се са својим УБИЦАМА годину пре смрти, а фотографија се и данас може видети (ФОТО)

Љуба и Милисав Фото: Приватна архива

Другом "издајнику", који је страдао четири године после првог, најпре је умрла жена, а кћерка јединица, која није говорила с њим, удала се у Ћуприју, али је остала без порода. Живео је као самотњак, напијао се по кафанама. Једне ноћи је тако пијан пао у шанац.

Лежао је пијан у шанцу, нико није пришао да му помогне!

- Кад сам сутрадан пошао у школу, видео сам га како тамо лежи. Чуо сам да нешто мумла, али му нисам пришао, нити бих икада то урадио.

Кад сам сазнао да је крај њега прошло још стотинак људи и да му нико није пружио руку, нити му је пришао, знао сам да сам исправно поступио. Умро је неколико година касније као самотњак - каже Милован.

Последњи изданак трећег издајника је - Циганин.

Трећу породицу је, како вели, стигла клетва тако што су за снају добили Циганку, па је и њихов наследник био Циганин.

Утицај клетве: Затрло се огњиште Фото: З. Глигоријевић

- Кад се клетва моје бабе Милунке остварила, нисам био испуњен, али сам то очекивао. Тако је и требало да се деси. Да није, помислио бих да ти људи нису били криви. А ја, хвала Богу, имам шесторо унучади - искрен је Милован.

ДО деветог колена!
Миша Брајковић, фотограф у Завичајном музеју у Јагодини, који је истраживао појам клетве, каже да је она настала у прастара времена, али се посебно укоренила код Срба. Она се "изриче у немоћи да се на други начин одбрани од нанетог зла и са вером да је то највиши судија и да је то Божија правда".- Верује се да речи могу да убију, осакате, разболе или урнишу појединца и породицу према којима су упућене. Верује се и да она оставља последице до трећег колена, па чак и до деветог - наводи Брајковић.

Прочитајте још: Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

Милован каже да је његов деда Велисав целог живота био утучен и никада није причао о сину. Бака Милунка би повремено нешто рекла, али је највише сазнао од вршњака оца. Прву причу о очевом боравку у затвору чуо је од једног Мијатовчанина. Потпуно исту причу, десетак година касније, испричао му је комшија који се, као плућни болесник, опорављао на Озрену, где је био и човек који је с његовим оцем био у истој ћелији.

Био је способан, а успех нико не прашта осим родитеља!

- Видео је да неће жив да се извуче апсе, јер је "из једне буле упадао у другу". Отишао је да одслужи казну од три месеца, а онда је осуђен на седам година. Трпео је тортуру и зато је одлучио да побегне. Онда су га убили. Иако је завршио само три разреда, био је веома обдарен. Радио је столарију, браварију, правио је оружје. Први је у селу купио бицикл, направио једну кућу и започео другу... Успех се никоме не прашта. То праштају само мајка и отац, чак ни брат неће, а камоли комшија - прича Милован.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.