Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК

Снажни борац против ПМС-А: Али ЧОКОЛАДА је добра за здравље жена и због ових разлога

Већ дуго времена се поприлично ломе копља у вези с тим да ли је чоколада здрава или штетна за наше здравље. И чим нас развесели неко истраживање које нам препоручује да несметано и без кривице уживамо у чоколади, појави се друго које нам омиљену послатицу представи као непријатеља број један нашег здравља.

1611232244_Depositphotos_193337240_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ми смо данас на страни ових првих и доносимо вам пет разлога због чега би требало јести чоколаду, посебно жене.

Може смањити бол

Једно истраживање је показало да рецептори бола много спорије реагирају док једемо чоколаду. Ипак ово истраживање је такође показало да управо тај позитивни ефекат може довести до гојазности и у чоколади треба уживати, али са мером.

Прочитајте још: УПАМТИТЕ! Сваке недеље морате јести чоколаду, а ево и зашто

Конзумирајте чоколаду због...
Прееклампсија је примарно повезана са повишеним крвним притиском код трудница и редовно конзумирање тамне чоколаде може смањити ризик од настанка прееклампсије за невјероватних 69 одсто.

Превентивно делује на компликације у трудноћи

Теобобин, супстанца која се налази у чоколади може да смањи ризик од настанка прееклампсије, једног од најчешћих компликација са којима се труднице суочавају. У овом случају избор треба да буде тамна чоколада, са што више процента какаа.

Прочитајте још: Имају много удела у расположењу: Намирнице које чине да се осећамо боље

Снажни борац против ПМС-а

Чоколада отпушта хормон среће ендорфин, и на тај начин нам смањује анксиозност, а поред тога препуна је магнезијума који такође важи за један од бољих природних подизача расположења који спречава задржавање воде у организму и смањује надутост. И након што прочитате ово уопште вам неће бити чудно зашто вам се баш чоколада "тражи" за време ПМС-а.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ЧОКОЛАДА и ЈАГОДА: Да ли је нормално волети ДВЕ особе у исто време?

Штити од болести срца

Шведски истраживачи, спровели су истраживање које је доказало добар утицај чоколаде на болести срца. Волонтерима који су редовно јели незашећерену чоколаду са 72 одсто какаа, за чак 18 одсто се смањила активност ензима који изазивају висок крвни притисак.

Прочитајте још: Најслађа дијета: Чоколада топи 10 килограма за месец дана (ЈЕЛОВНИК)

Помаже да останете витки

Знамо да звучи невероватно, али једно истраживање је показало да људи који редовно узимају мање количине тамне чоколаде имају мањи индекс масе. Испитаници који су редовно (неколико пута недељно) јели чоколаду у просјеку су били мршавији од оних који су чоколаду јели само повремено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas