Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУМАЧЕЊА

СНОВИ су МИТ или истинска размишљања? Сетите се шта сте сањали прошле ноћи

Недоумице око снова коначно је добила свој епилог

1610985922_Depositphotos_55363129_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Када сањама, ми заправо своја дневна размишљања преносимо у стање сна. То директно указује да снови нису бесмислени, већ да у сну заправо само обрађујемо исте интересе, сећања и забринутост које нас обично окупирају током дана.

Не постоји формула за тумачење снова. Снови, слажу се стручњаци, тек нуде увид у то како обрађујемо информације током трећине живота које проведемо спавајући.
Како мозак реагује?
Иако су снови сличнији будним мислима него што можемо претпоставити, наш мозак функционише мало другачије док спавамо. Током сна мења се коктел хемикалија у нашем мозгу. Неки делови постају мање активни, док су неки појачано активни.

Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?

Исте маштарије, иста размишљања о страховима и неким претњама, о животу и људима којима смо окружни. Управо ово су наши снови, који су можда представљени у другачијем облику, али са истом поруком.

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

- Снови имају психолошко значење и више су продужетак наших будних мисли и брига - објашњавају истраживачи снова на калифорнијском Универзитету Санта Круз. Студије сугеришу да су снови чешће уверљивије приче из нашег свакодневног живота од троструких акцијских филмова.

Ипак, не постоји формула за тумачење снова. Снови, слажу се стручњаци, тек нуде увид у то како обрађујемо информације током трећине живота које проведемо спавајући.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas