Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

Со из ПЕЋИНЕ, магареће МЛЕКО, пепео и КОЊАК: Откривене највеће ТАЈНЕ НАЈЛЕПШИХ ЖЕНА

Најлепше жене света су се трудила да лепоту задрже и у томе нису презале ни од чега!

1604651568_MASKAdepozit.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Историја неговања женске лепоте сеже много пре појаве скупих хемијских производа. Тај императив је одувек постојао, али су даме некада из чисте природе узимале “зрнца” за очување младости, свежине и блиставе коже.

Прочитајте још: Супер трикови са КОРЕКТОРОМ: Ево на које се све начине може користити

Фото: Депозит

Још је краљица Клеопатра много полагала на негу. Као сведок остала је Хипократова забелешка да се најпознатија Египћанка купала у магарећем млеку у које се додавало неколико капи уља јасмина или сандаловог дрвета, као и шоља меда.

Пилинг од морске соли.

Пилинг коже је радила уз помоћ морске и соли из пећина, које је мешала са цветним уљем. Да би уклонила трагове умора са лица и ублажила подочњаке, око очију је наносила матични млеч. Тиме је спречавала и “брисала” боре.

Прочитајте још: Како да ваше ОБРВЕ изгледају савршено? На ове ТРИ ствари ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

Марија Антоанета, француска краљица, неговала се маском коју и данас користе многе Францускиње. Она је мешала две супене кашике коњака са трећином шоље млека у праху, беланцетом и соком од лимуна.

Коњак, млеко, беланце и лимун - маска за лице!

Наносила ју је на чисто лице и држала сат времена, јер је знала колико су ти састојци делотворни. Коњак подстиче циркулацију и сужава поре, беланце опорављ

Кафа и овас били су тајна Катарије Велике!

а кожно ткиво, млеко смањује лучење себума, а лимунов сок уклања изумрле ћелије.

Руска царица Катарина Велика из 18. века важила је за праву заводницу, а дневна нега јој је била врло важна. Сматрала је да највећу заслугу за њену лепоту има парно купатило, после чије употребе је пилинговала тело смесом од кафе и прокуваног овса, затим се купала у млеку и сурутки. Лактове и пете је неговала лимуновим соком, како би били нежни и бели. У борби против подочњака користила је чај од камилице или изрендани кромпир, а лице је освежавала маском од јагоде и јабуке. Било јој је важно и да јој зуби буду што бељи, па је правила пасту од пепела и тимијана.

Прочитајте још: САКРИВАЊЕ БОРА шминком: Ево у чему је тајна

Грејс Кели
За Грејс Кели, принцезу од Монака из 20. века, најважније је било да су јој неговане руке, јер је говорила да се године прво на њима виде, па је користила велики број хранљивих крема.

Елизабета од Баварске, чувена царица Сиси из 19. века, била је једна од најлепших и најнегованијих владарки. Тајна њене блиставе коже крила се у чињеници да је свако јутро устајала у пет сати и купала се у ледено хладној води. После тога је радила вежбе, а затим одлазила на јахање.

Сиси је косу масирала сеном, на лице стављала месо!

Свако вече се масирала маслиновим уљем и тракама од пласта сена, да би се пред спавање опуштала у врелој пари. Ноћи је проводила са комадом меса на лицу, јер је веровала да је то најбоља маска против старења коже.

Прочитајте још: Да ли и ви имате проблем са ПОДОЧЊАЦИМА? Ево како да их ублажите

Косу је неговала шампоном од жуманаца и коњака. Била је противница парфема, тврдећи да они само поспешују старење. Говорила је да је физичка активност најважнија, па је по цео дан шетала. Водила је рачуна и о исхрани, а неретко је јела само течне оброке, односно пила млеко са водом цвета љубичице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas