Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Омиљен

Собе дечака тог доба нису се могле замислити без постера ОВОГ аутомобила! (ФОТО)

"Ламборгини каунтач" је био и остао један од најспектакуларнијих бисера чувене италијанске радионице

1595784752_lambo-kauntac-0.jpg
Фото:"Ламборгини"
Oglas

Када се појавио одузео је дах свима којима је мирис бензина и жесток звук моћних В12 мотора нешто што нема цену! "Ламборгини каунтач", је један од најлепших бисера из радионице снова чувене италијанске фабрике! Кажу и да је то био најпродаванији постер једног аутомобила икада. Није било дечачке собе, па и оних старијих, који ниси имали постер овог "чистокрвног Ламба"!

Фото:"Ламборгини"

Прављен је од 1974 до 1978. године. тандем Марсело Гандини и Нучио Бертоне су још једном ставили свој потпис на јединствену скулптуру која је недодирљива до данашњих дана. само 1,07 метара висок аутомобил са "маказастим", "лептир" вратима, редефинисали су сегмент супераутомобила и све оставили без даха. Мотор од 4,0 литара имао је, како ред и налаже када је легат Феручија Ламборгинија у питању, 12 цилиндара. Развијао је 375 КС, а максимална брзина му је била 300 километара на час.
Направљено је релативно мало примерака - само 151. 

Прочитајте још: Модели Аугуста Хорха и данас маме уздахе! (ФОТО)

"Ламборгини" је 1988- и 1989. направио и верзију "25 аниверсарио" која је имала мотор од 5,2 литра, наравно 12 цилиндара и развијала је 455 КС. максимална брзина је била 295 километара на час.

Прочитајте још: Уложили су милијарду марака пре 35 година и направили аутомобил са КАТАЛИЗАТОРОМ! (ФОТО)

Направљено је и продато 658 примерака. Последњи специјални "каунтач" направљен је 4. јула 1990. и смештен је у Музеј компаније.

                                        Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas