Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

Собне биљке које су тешке за одржавање: Неке од њих имате и ви у свом дому! (ФОТО)

Прелепе собне биљке, које ће вам задати муке. Мораћете добро да се потрудите око њих.

1626088151_kalanchoe-4837008_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Биљке обогаћују ваш дом: Освежавају ваздух, уносе додир природе у ваш дом и изгледају лепо. Али у зависности од вашег простора и навика, држање избирљиве биљке може бити заиста фрустрирајуће!

Представљамо вам пет биљака које су темпераментне и компликоване за одржавање, а неке од њих сигурно имате у стану.

Прочитајте још: Мојсијева торбица у цвету крије поклон за вас: Лако се одржава и успева свима! (ФОТО/ВИДЕО)

1. Лирасти фикус

За успех са свим врстама фикуса, укључујући и лирасти фикус, потребно је светло, доста светла. Са било којом врстом промене, лишће им одмах свене. Лирасти фикус такође воли влагу и влажно земљиште, али не превише заливања, па се ви снађите како да му угодите.

2. Собна папрат

Када му опадне лишће, прави се неред. Ове популарне висеће биљке воле влагу, због чега су популарне лети, али пате на сувом зимском ваздуху. Осим уколико не волите да ваш дом буде топао и влажан - и ако имате место где собна папрат може добити честу, али индиректну сунчеву светлост - биће тешко одржавати је у животу. 

3. Спатифилум

Они су омиљени у затвореним комерцијалним просторима, попут тржних центара, због широког лишћа и атрактивног цвећа, али ако нисте фан заливања, ово није биљка за вас. Брзо ће увенути, напити се водом и опет увенути и на крају се само неће опоравити. Спатифилум не воли да стоји поред прозора, где је промаја, а такође могу бити осетљиви на хемикалије попут хлора у вашој води, што може проузроковати промену боје лишћа, који ће постати смеђи.

4. Драцена

Драцене су популарне за ентеријер јер су високе, али компактне. Потребни су им прави услови - благо влажно земљиште и влага - или ће изгубити лишће и добити смеђе врхове на крајевима. Змајево дрво воли лагану хладовину (директна сунчева светлост може да спржи лишће) и повремено прскање водом да би остало влажно, али не превише влажно.

Прочитајте још: Најређи цвет који цвета једном у 3.000 година: Најавио је долазак Буде! (ФОТО/ВИДЕО)

5. Кротон

Биљка која се обично појављује у радњама у јесен, а са тим наранџастим, жутим и црвеним венама у зеленом лишћу изгледају као лепа допуна јесењем декору. Али у стварности, биљке кротон су осетљиве на слабо светло и промају, а такође су и избирљиве у заливању. У тамном углу изгубиће блиставу боју - али премештањем у нове услове листови могу да опадну.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas