Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАНДЕМИЈА

ШОКАНТНЕ последице КОВИДА на здравље деце: Како је дечак из Велике Британије постао "ментално нестабилан"?!

Сведочење једне мајке из Велике Британије оставило цео свет у шоку!

1613590489_kovid-decak.png
Фото: Pixabay
Oglas

Последице пандемије корона вируса још увек су несагледиве, а посебну пажњу светске јавности привукло је потресно сведочење мајке петогодишњег дечака Џејка из Велике Британије. Наиме, према тврдњама његове мајке за тамошње медије, њен син је током боравка у карантину развио фобију од кртања на отвореном простору.

Прочитајте још: Научници дошли до нових података о МАРСУ

Шарлот, мајка петогодишњег Џејка отворила је душу британским медијима и описала кроз какав пакао су њен малишан и она прошли током 2020. године током боравка у карантину. Своју причу започела је тврдњом да је њен син током ванредног стања постао ментално нестабилан, иако у претходном периоду није имао никакве психичке поремећаје, нити је био насилан.

Прочитајте још: Врхунска уметност на БАНАНАМА: Потребна је само виљушка (ФОТО)

- Карантин га је буквално смрвио - започела је своју испосвест Шарлот, упућујући на чињеницу да је њеном сину онеомогућено да иде у школу и тамо се дружи са вршњацима.

После месец дана карантина, дечак је почеода баца ствари по кући и вришти. Најгора последица била је фобија, која се у међувремену појавила - страх од отвореног простора!

Према писању британских медија, Џејк је постао најпре јако повучен и ћутљив, чак и према једногодишњој сестрици. После месец дана карантина, почео је да баца ствари по кући и вришти. Најгора последица била је фобија, која се у међувремену појавила - страх од отвореног простора.

Прочитајте још: Пет индијских ораха пере одећу и скида ФЛЕКЕ!

- Вероватно је видео да ни ми не смемо напоље, осетио је страх у свима нама и потпуно се повукао у своју собу. Када бисмо му отворили прозор или само разгрнули завесу, почињао би да плаче. Страх од онога што је напољу, прерастао је у фобију. Није желео више ни да иде у парк, ни испред куће чак - објаснила је мајка овог петогодишњака.

Како се решио нове фобије?

Прочитајте још: 6 неочекиваних лекова за ЗУБОБОЉУ: Сви их имамо у кући и невероватно помажу 

Након неколико психотерапеута, лек за Џејка има је један доктор који је после само три разговора овог петогодишњака поново усмерио на прави пут.

- Терапеут му је рекао да пробају да изађу напоље, како би он видео да није можда постао недивљив. Рекао му је да се људи напољу понашају тако да се можда ни не виде, колико не обраћају пажњу једни на друге. Уз неколико дечјих прича, не и лажи, успео је да га намами да се полако отвори и промоли главу ван куће - посведочила је Шарлот.

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

Након само једне шетње са терапеутом по кварту, Џејк више није желео да борави у затвореном стану, већ је целу породицу укључио у терапију шетње. Према писању тамошње штампе, одмах је постао и мање агресиван у кући. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas