· · Коментари: 1
ОСВЕЖЕЊЕ

Сокови ГОЈЕ, а ово ПИЋЕ је најбоља ЗАШТИТА од КОРОНЕ

Дневно треба попити осам чаша воде, а уз ове рецепте са свежим воћем то неће бити проблем.

1594718242_vodaPiksa.jpg
Фото: Пиксабеј

Вода нема калорија и савршена је за чишћење организма. Вода је главна хемијска компонента тела и чини око 70 одсто наше телесне тежине. Сваки систем у организму зависи од воде, јер преноси хранљиве састојке до ћелија.

Прочитајте још: Јефтина и освежавајућа: ЈЕРУСАЛИМСКА салата кошта 50 динара!

Дневно 13 шоља
Мушкарац дневно треба да унесе 13 шоља, што је три литре течности. Женама је довољно девет шоља које чине нешто више од две литре воде.

Направите детокс организма водом која ће вас заштитити од вируса короне. Пошто вода нема укус предлажемо неколико рецепата којима ћете обогатити воду и учинити је укуснијом. Да би пиће било занимљивије обогатите га свежим виолама или драгољубом.

Како се прави инфуз вода?

Детокс инфуз вода се прави тако што се на дно бокала или чаше стави оправно сезонско воће. До пола се напуни ледом, а остатак водом. Инфуз вода треба да одстоји у фрижидеру сат времена пре употребе. Иста количина воћа може да се напуни водом два-три пута.

Најздравије пиће Фото: Пиксабеј
Убаците виоле и драгољуб у инфузирану воду.

Свежа киша

Дан је најбоље почети краставцима ољуштеним и убаченим у воду. Додајте кришку лимуна и  неколико кришки целерових листова. Нека то буде прво пиће којим ћете почети дан.

Зелени змај

Завршила се сезона јагода, па искористите свеже малине. Киви ољуштите и исеците на добље колутове. Киви и малине су пуни витамина.

Цвеће Фото: Пиксабеј

Обој ме срећом

Нана, трешње и лимун су састојци ове инфузије.

Носите инфузију са вама

Поморанџа и боровнице

Поморанжину кору добро оперите и исеците је на кришке. Шаку боровница оперите и заједно са поморанџама убаците у бокал. Боровнице су снажан антиоксиданс, а поморанџа је рпепуна витамина и даје леп укус води. Ову воду носите цео дан са собом.

Пољубац сунца

Кајсије и рибизле ће води дати диван мирис и укус. Кајсије хране мозак, а малине чисте организам и освежавају.

Прочитајте још: СЕДАМ дана пијте овај СОК који има само 7 калорија и гледајте како се САЛО ТОПИ

Вода чисти токсине из организма и пружа погодно и влажно окружење за ткива уха, грла и носа. Мањак воде доводи до дехидратације која отежава телу да нормално функционише. Када тело нема довољно воде остаје без енергије и лоше спава, а што га чини подложним за вирусе.

Трднице и жене које доје треба да пију три литара воде, односно 10 шоља дневно

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.