Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Шоља овог напитка има више антиоксиданаса од мална!

Кафу не пијте после суплемената, а ни увече.

1619523067_aulepo.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Мирисни црни напитак је један дан на листи за одстрел, а сутрадан опет пожељан за наше здравље. И тако укруг. Извесно је да у малим дозама кафа не може да штети, као и да може да буде лековита у неким случајевима.

Прочитајте још: Људи ХРЛЕ у ово место у СРБИЈИ: Долазе да ИЗЛЕЧЕ очи, а црква Свете Петке им ИСПУЊАВА ЖЕЉУ (ФОТО/ВИДЕО)

Норвешко истраживање је показало да је шоља црне кафе богатија антиоксидансима од порције малина, купина, ананаса... И студија са Универзитета Харвард је подржала ове закључке, након што су истраживачи открили да код љубитеља овог напитка постоји мањи ризик од смрти од кардиоваскуларних обољења него код оних који је уопште не пију.

 

Подиеже располложење
Осим тога, подиже расположење, а пошто спада у пријатне ритуале, опушта ум већ након што удахнемо њен мирис.
Шоља кафе је боагтија антиоксидансима од порције малина или купина!

Али, врло је важно да се зна и поштује како се она пије, уколико не желимо да нам наруши здравље. Нутриционисти саветују да то буду само једна или две шољице кафе дневно и то без шећера, шлага или пуномасног млека.

Прочитајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска тробојка прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Није добро да је пијемо на празан желудац, после узимања суплемената или лекова, али ни у вечерњим часовима. Уколико претерујемо са дозом, у најбољем случају можемо да рачунамо на дехидратацију организма или повишен крвни притисак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas