Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОСТАВА

ШПАЈЗ је огледало сваке домаћице, прво га погледајте, а онда уредите на следећи начин

Ко има оставу, то значи да у његовој кухињи влада ред, па тако и у целом дому. Све дуготрајне намирнице, сезонске шерпе, зимницу, електричне апарате и још много тога можемо да сместимо у ову најмању просторију у кући.

Depositphotos_36497811_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Остави се с времена на време треба посветити, а као и у случају детаљног сређивања гардеробера, најпре избаците све из шпајза, одвојите ствари које ћете вратити и оне које можете да баците. Детаљно све очистите, ако је потребно окречите или направите нове полице које ће више одговарати вашим потребама.

Прочитајте још: Комплетно испразните ОРМАН, одговрите на ПЕТ питања и знаћете шта да радите

Прегледан шпаиз Фото: Депозитфото

На ниже полице се ређају ниже чајеви и зачине. На тај начин ћете максимално искористити простор. Можете  да направите и неколико фиока.

Будући да у шпајз одлажемо најразличитију амбалажу, немогуће је постићи некакав естетски склад. Зато, нека полице и зидови буду бели. То важи и за врата која би, како бисте што боље искористили простор, требало да буду клизна.

Гајбице су савршене за намирнице које се брзо користе.

Ако имате могућности, уклоните класична и на њихово место ставите она "на шину". На унутрашњу страну врата можете да ставите куке или металне полице.
На највише полице ређајте шерпе које ређе користите, а на ниже све што чешће употребљавате. Веће тегле, због тежине, држите на самом дну.
Да бисте увели ред и како-тако постигли и визуелни склад, од велике помоћи ће вам бити пластичне кутије, корпице, тегле... Најбоље су провидне, јер ћете одмах видети шта се у њима налази.

Уредан шпајз је рај за очи Фото: Депозитфото

Уколико сте креативни, контејнере за одлагање намирница можете да направите и од обичних гајбица, које ћете офарбати у омиљене боје. У њих, ако се налазе на самом поду (где је најтамније и најхладније), можете да одлажете и поврће, само водите рачуна да лук и кромпир не буду у истој, како се кромпир не би брже покварио.

Групишите намирнице, јер ћете их лакше користити и пронаћи када вам буду требале"

Када ређате намирнице по категоријама, на једно место групишите оне у конзервама, на друго уља, на треће тестенину, на четврто оне за спремање хлеба и пецива (шећер, брашно...), одмах поред њих и прашак за пециво, ванилин шећер, какао, цимет и слично. Тако ће и ваши укућани, када их пошаљете у шпајз по нешто, лакше моћи да се снађу.

Прочитајте још: Љубитељ сте савременог и модерног стила? Ипак, то има своје мане

На део зида на којем нису полице ставите куке, на које можете да окачите цегере, метлу, кућне мердевине...
И настојте да двапут месечно проверите да ли је све на свом месту, како наредни пут не бисте поново провели сате сређујући оставу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas