Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Спречите опадање косе у неколико корака

Ћелавост јесте генетички проблем, али здраве животне навике и исправна исхрана могу играти велику улогу кад је раст и губитак косе у питању

1608567295_kosa.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Исто тако поједини шампони, маске и регенератори за косу могу спречити опадање косе.

Прочитајте још: Чаробно и женствено: Уз ове хаљине пролеће 2021. биће непоновљиво

Протеини

Коса је сачињена од протеина, а недостатак истог може прозроковати опадање косе. Додајте у исхрану намирнице животињског порекла које су богате протеинима, као што су месо и млечни производи.

 

 

Фото: деспоситос

Витамин Ц

Витамин Ц се такође налази у здравој власи, ако вам је коса слабашна, једите пуно цитрусног воћа, као што су лимун, поморанџа, мандарина. Посебно богате витамином Ц су зелене паприке и никако их немојте изоставити.

Витамин Б

Биотин и Б комплекс су неопходни за раст косе . Б3 побољшава циркулацију темена и подстиче раст косе. Најбоље би било да узимате суплементе Б витамина.

Гвожђе

Једите храну богату гвожђем као што су кајсије, џигерица и грожђице, али пазите да их не комбинујете са млечним производима јер они неутралишу гвожђе. Комбинујте их са цитрусним воћем и витамином Ц.

Фото: деспоситос

Вода

Као и за све остало вода је веома здрава за раст и квалитет косе. Ово је само још један од разлога да узимате 4-8 чаша воде дневно.

Витамини А и Е

Витамин Е побољшава раст косе можете га чак набавити у течном стању и утрљавати на власиште, док витамин А одржава косу сјајном и здравом.

 

Хормони

Хормони у организму увелико утичу на раст косе. Мањак хормона смањује раст косе, а вишак повећава. Женама се могу додати био-идентични хормони, али се морају направити детаљни тестови крви. Покушајте ипак природним путем да надоместите естроген којег има у батату познатом као слатки кромпир.

Прочитајте још: Направите сами: Једноставна маска за чишћење лица

Избегавајте

Као ни за све остало цигарете и алкохол нису добри ни за раст косе. Пушење успорава циркулацију крви што може попешити опадање док алкохол такође има штетан учинак.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas