Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА

На брзину спремите УРМАШИЦЕ за Ускрс: Најједноставнији рецепт за традиционални слаткиш

Понекад је најједноставније и најјукусније. Урмашице су сигуран избор када је празнична трпеза у питању

1619434251_urmasica.JPG
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако већина практикује новије колаче, без печења са "модерним"састојцима, ништа не може заменити стару добру урмашицу - традиционалну посластицу и краљицу свих трпеза.

Најбољи колачи наших бака увек замиришу на детињство, а уколико желите да за наступајуће празнике обрадуејте укућане, ево најједноставнијег рецепта уз помоћ ког ће вам овај старински добри колач увек успети. 

Састојци:

3 јаја– 3 мале шољице шећера– 3 мале шољице уља– 12 шољица брашна (ако је тесто мекше додајте још)– прашак за пециво

За прелив:

9 шољица шећера– 8 шољица воде

Припрема:

Јаја измутит виљушком и додати шећер па још мало измутити. Затим додати и уље па измутити. Додати брашно и прашак за пециво па измешати кашиком. Ако тесто испадне премекано, још мало брашна додати.

Формирајте урмашице, слажите их у побрашњену тепсију једну до друге и пеците 20-25 мин на 180 °Ц (нека фино порумене). Ко воли може додати и жгарицу ораха унутра.

За прелив шећер и воду добро умутити и тако хладним залити топле урмашице.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas