· · Коментари: 0
ЕГИПАТ

СРПСКИ туристи ће бити тестирани, свака друга СОБА ПРАЗНА, а ова дестинација се рекламира ШОКАНТНИМ ВИДЕОМ (ВИДЕО)

Највећа туристичка сила на северу Африке је објавила правила која очекују туристе који се упуте у земљу фарона.

Египат се дуго у тишини борио са Ковидом 19, а њихова правила, под којима ће примати стране туристе, тек недавно су објављена.

Прочитајте још: ЧИСТ ГРЧКИ ИЗУМ! Србе овог лета у Грчкој чека ПОТПУНИ ХИТ, а све због КОРОНЕ

Египатска авиокомпанија обновиће летове са Београдом у другој половини јула, а тuристи који размишљају о одмору на Црвеном мору треба да очекују правила која могу да прочитају ОВДЕ. . За почетак, маске су обавезне у затворено простору, а египатски хотели су у јуну радили само за домаће госте са којима су проверили комплетну процедуру.

За сада су празне плаже Фото: Пиксабеј
Аниматора нема, играонице затворене...

Кофери ће бити дезинфиковани, аниматора и забаве више неће бити, играонице ће бити затворене. Сви који раде у хотелима пре одласка на посао мораће прво да остану у карантину 60 дана.

- Држава је одлучила да хотели могу да раде са само 50 одсто капацитета - каже Александар Сеничић, директор ЈУТА.

Свака друга соба мора да буде празна.

Ово је одлучено да би се смањио ризик од заражавaња међу туристима, јер уколико нема гужве мање ће бити и контаката. Такође, са упола капацитета и ресторан са храном ће бити полупразан. Међутим, највећи разлог је тај што у оваквим хотелима, где ће свака друга соба бити празна, моћи да наставе летовање и они који су ковид позитивни.

Шокантан спот
Египатско министарство за антиквитете и туризам снимило је, по многима, шокантан туристички спот. У Њему се види комплетна дезифекција државе.

У осталим земаљам, рецимо у Грчкој, свака десета соба мора да буде празна, односно сваки хотел мора да издвоји део капацитета у којима ће броавити ковид позитивни. Реч је о онима који су на улазу у земљу тестирани и показало се да су позитивни, а нису тежак случај за болницу.

Цене неће бити ниже, јер ће свака друга соба бити празна

- Лоша вест је да цене неће бити ниже, иако је било планирано, јер када хотел ради са упола капацитета то је већ на граници рентабилности - објашњава Сеничић.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО: Српски туристи масовно купују ШОКАНТАН СУВЕНИР, кошта 8 ДИНАРА, а у вези је са КОРОНОМ (ФОТО)

На уласку у Египат ће, као и у Грчкој, насумично бити тестирани српски туристи. На уласку у Турску свима туристима се мери температура, али се не тестирају.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.