· · Коментари: 0
ЕГЗОТИКА

ШТА СРБИН ГУГЛА? Претражују ИТАЛИЈУ, али у 2021. години САЊАЈУ да отпутују на ОВУ ДЕСТИНАЦИЈУ

Велика мапа "Где свет жели да путује", коју су попуњавали туристи из свих делова света, показала које ће земље бити популарне наредне године.

1594988889_beach-612553_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Вероватно никог неће изненадити податак да највећи број људи жели да посети Италију. На другом месту је Шпанија, на трећем Аустралија, четвртом Грчка и петом Француска. Уосталом, мапу су попуњавали туристи из свих делова света.

Прочитајте још: ИСТИНИТА ПРИЧА: Три месеца ЖИВЕО НА АЕРОДРОМУ о трошку авиокомпаније, па рекао: Идем сада кући!

Истраживање је урадила британска група експерата "Травел Супермаркет", а занимљиво је видети о чему сањају српски туристи који сваког дана добијају информацију да је још нека земља затворила границу за њих.

Тиха патња Фото: Пиксабеј

У  истраживање се укључио и претраживач "Гугл" који је, иначе, прошле године Србију уврстио међу 10 најисплативијих одредишта. На основу одговора људи широм света добијени су подаци о чему туристи размишљају и маштају да ће путовати наредне године.

Руси, Кинези и Американци пате за Италијом, а Британци за Шпанијом!

Чувени туристички сајт "Лонли планет" је објавио да је било лако претпоставити да ће Италија однети убедљиву победу међу најбројнијим и уједно далеким земљама, САД, Русије и Кине.

Подаци су невероватни
Студија је показала да туристи силно жуде за путовањима, а у  односу на март претрага  "2021 одмор" порасла је за невероватнних 124 одсто!

Међутим, Турци и Шпанци, такође, желе да путују у Италију, што за њих није "немогућа мисија". Занимљиво је да је и међу Србима Италија "најгугланија" дестинација, иако би многи очекивали да је то Грчка. Грчку, пак, највише "гуглају" Северномакедонци.

Британци као Британци, изабрали Шпанију!

Веровали или не, Британци се никада неће променити и одабрали су - Шпанију! Европљани, а поготово Италијани, желе да путују на Малдиве, а становници Уједињених Арапских Емирата би у Индију! Међутим, глобални тренд показује да су УАЕ најперспективније одредиште за наредну годину, а следи Катар. Египат је заузео високо треће место.

Српски сан - Бали Фото: Пиксабеј

Међу латиноамеричким туристима Перу је најпопуларнија дестинација за 2021. годину. Аустралијанци "гуглају" Малдиве, али озбиљно размишљају о оближњем Фиџију. Руси би силно желели да посете Мексико, а Американци Јапан.

Мапа је показала да српски туристи маштају о Балију и у томе смо исти као наше комшије Хрвати.

Прочитајте још: Јесте ли чули за УБУД ВИЛЕ? Дан у њима кошта 1.000 евра, а понуда је невероватна (Фото/Видео)

Мапа је показа потпуно очекиване податке о "гуглању дестинација", па је тако у западној Африци најтраженија Шпанија, у источној Африци Италија, а у Авганистану - Грчка.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.