Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАДИЦИЈА

Шта ће се десити након смрти краљице Елизабете? Ово су обичаји који морају бити испоштовани!

Краљица влада већ 66 година.

1612513466_Depositphotos_10149062_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Краљица Елизабета (92) је краљица са најдужом владавином у историји Уједињеног краљевства. С обзиром на то да се Филип повукао са јавних дужности 2017. а син Чарлс преузео више њених дужности, људи размишљају шта би могло да се деси када круну понесе неко други. Неки догађаји су прецизно испланирани и вероватно ће се догодити без преседана - од промене државне химне, проблема на берзи и суспензије хумористичких емисија, а ово су неке ствари које се могу догодити када краљица премине.

Прочитајте још: Краљица Елизабета има нову МИЉЕНИЦУ: Њена мама је заменила МЕГАН

Национална туга

Краљичина смрт биће обележена дванаестодневном периодом жалости. Национална застава биће подигнута широм земље, а књиге саучешћа биће отворене у амбасадама широм света. Лондонска берза биће затворена најмање један дан (на дан краљичине смрти) и потенцијално на више дана - што би економију коштало милијарде.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Носите плаво као краљица Летиција: Ове комбинације савршену су за сваку даму од стила (ФОТО)

Краљичино тело биће однето у Парламент где ће лежати у Вестминстерској дворани - попут краљице мајке 2002. године, до њене сахране. Тада је, више од 200 000 људи отпутовало да се поклони краљици мајци, а очекује се да ће тај број бити знатно премашен у случају краљичине смрти.

Комичан садржај биће укинут...

Медијско извештавање ББЦ-а обуставиће целокупан програм. Ако Њено Величанство умре током ноћи, њена смрт наводно неће бити објављена до 8 сати ујутру, након чега ће њен портрет бити приказан на екрану у пратњи химне - као што се догодило након смрти принцезе Дајане 1997. године.

Прочитајте још: БРОЈ ПИСАМА која добија краљица Елизабета је невероватан: А један срећник добио је и одговор

Већина канала ће прекинути редован програм. ББЦ ће такође обуставити комичан садржај током дванаестодневног периода националне жалости. 

Сукцесија 

Као први на реду за престо, принц Чарлс ће аутоматски постати краљ када краљица премине. Међутим, савет за приступање би требало да буде сазван у Палати Св. Џејмса да би Чарлса прогласили краљем. Он њега би се тражило да се пред већем закуне на лојалност Парламенту и Цркви Енглеске.

Принц Чарлс ће одмах ступити на престо

Речи химне биће промењене и створене нове поштанске марке и валута која ће приказивати успон принца Чарлса на престо. Једини начин на који би принц Вилијам постао краљ је ако принц Чарлс одлучи да абдицира и преда му престо. Чарлс је 2013. године преузео највећу одговорност, а само 53% је гласало да им се он допада, док је краљица убрала симпатије са чак 77%.

Прочитајте још: РАЗОТКРИВЕНА: Краљица Елизабета има ДВА разрађена СИГНАЛА за УЗБУНУ које знају само сарадници

Њена сахрана биће највећа икада у Великој Британији - далеко изнад Дајанине сахране, сахране краљице мајке и Маргарет Тачер. Службу ће водити надбискуп Кантербурија, тренутно Џастин Велби. Приствоваће политичари и шефови држава из целог света, као и краљевска породица.

Фото: Депозит

Очекује се да ће краљица бити сахрањена у капели Св. Џорџа у дворцу Виндсор, где су сахрањени и њени родитељи, као и краљ Џорџ. 

Прочитајте још: Краљица тражи радника: Плата је више него примамљива, а једини услов је да користите Инстаграм

Као такав, догађај ће вероватно бити један од најбоље заштићених свих времена, са оружаним снагама које су ангажоване да се заштите од потенцијалних терористичких напада, преноси Миррор.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas