· · Коментари: 0
МИСТЕРИЈА

Шта је заиста убило краља рокенрола? Мистериозна смрт Елвиса Прислија и после 44 године је под велом тајни

Мистерија око смрти Елвиса Прислија и даље се наставља, након што је породица славног музичара, запечатила резултате његове обдукције пре 50 година

1611931260_elvis.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /ЕлвисПреслеyВЕВО,

Елвис је у 43. години пронађен на поду у купатилу у свом дому у Грејсленду, а све је указивало да се оклизнуо и пао. 

Прочитајте још: На данашњи дан рођен је Антон Павлович Чехов - 161. година од рођења најзначајнијег руског писца

Ипак, према писањима, последњих десет година његовог живота, били су врло проблеметачни за његово здравље. Користио је наркотике и био на разним дијетама, због чега је месецима био затворен у својој соби и често имао крварења.  Била му је неопходна медицинска нега читаво време, а оно што је било застрашујуће је сазнање, да је годину дана одбијао да се купа, због чега су му се појавиле ране на телу.

Због ригорозних дијета које је држао, патио је од хроничног затвора, а лекари су утврдила да је четири месеца столицу задржавао у црвеима. Краљ рокенрола, како су га звали, био је зависник од наркотика, па му је седам месеци пре смрти било преписано скоро девет хиљада таблета, ињекција и бочица са разним антидепресивама.

О смрти Елвиса Прислија, сведочила је његова девојка Џинџер, која је тада имала само 21 годину и која га је пронашла мртвог у купатилу.

Руке су му биле на земљи близу бокова, са длановима окренутим на горе. Било је јасно да Елвис, откако је пао на под, није се померио. Окренула сам му лице ка себи, како бих видела да ли дише. Отворила сам му један капа, а око му је било крваво и зенице није померао 

Истог дана урађена је обдукција, али је породица одмах извештај запечатила на 50 година, што је изазвало сумњу око узрока смрти. Према речима, главног истражителља, Дан Варлика, Елвис је наводно преминуо док се напрезао да иде у тоалет.

- Прислијев хронични затвор, резултат је дугогодишње злоупотребе лекова на рецепт и пркомерне масноће и високог холестерола, довело је до онога што се зове Валсалвин маневар. Једноставно, напор и покушај девекације, притиснуо је певачеву трбушну аорту и заоставио рад срца - рекао је и додао:

- Положај Елвисовог тела је био такав, као да је хтео да седне на комоду када се догодио напад, али је успео да седне на тепих где је издахнуо и био је мртав када је ударио о под. Да се предозирао, повукао би доњи део пиџаме у покушају да дође до врата и потражи помоћ. За умирање од дроге потребни су сати.

Резултати обдукције, требали би да буду откључани 2027. године, али до тада увид у мистериозну смрт Елвиса Прислика, дао је лекар Форест Тенант који је прегледао извештај, бранећи Елвисобог лекара, који је касније ослобођен због давања прекомерне дозе лекова.

Према његовим речима, за смрт Елвиса Прислија, одговорно је пропадање његовог целокупног здравља, при чему је сваки орган био ризичан.

Прво се жалио на вртоглавицу, болове у леђима и несаницу, инфекције очију и главобоље, а 1973. године хитно је пребачен у болницу у полу-коми и утврђено је да пати од жутице, јаког респираторног поремећаја, изразитог отока лица, отеченог стомака , затвора, чир на желуцу, крварење и хепатитис.


Поново је хоспитализован 1975. године са повишеним крвним притиском, високим холестеролом и стањем званим мегаколон, при чему се дебело црево растеже и може дозволити токсинима да преплаве тело. Такође је имао најмање четири предозирања пред смрт, због којих је био без свести и реанимиран, а срце му је било двоструко веће од нормалне величине.

И упркос томе што никада није пушио, он је такође патио од емфизема, а шта је узроковало све ове процесе болести у његовом желуцу, јетри, плућима, срцу, кичми, очима и цревима, Форет верује да је за то одговорна  озбиљне повреда главе коју је задобио 1967. године и која је покренула прогресивни аутоимунски инфламаторни поремећај.

У то време се мало знало о аутоимуним болестима, али данас је познато да они узрокују већину симптома које је Елвис показивао, од хроничног бола, ирационалног понашања, гојазности и увећаних и болесних органа попут срца и црева.

- Елвисова смрт била је несрећни случај. Био је тешко повређен и болестан човек. Не постоји конкретна небрига ни од кога, а дефинитивно нема прикривања или завере за кривично дело.

Прочитајте још: Коју тајну крије презиме великог научника - Николе Тесле?

- Ипак, шта ако је др. Форест Торент заиста у праву? Тада једноставно није постојало правилно разумевање у утврђивању шта је заиста убило краља рокенрола - закључио је лекар.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.