Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХРАНА

Шта јести НА ПОСЛУ? Имамо ЗДРАВА РЕШЕЊА за вас!

Колико пута у току дана на послу чујете питање „Шта ћемо данас јести“?

1595334809_Depositphotos_245178708_s-2019.jpg
Фото:Депосит
Oglas

Углавном бирате између грицкалица и висококалоричних нездравих сендвича. Да вас не би мучила ова дилема, јер и у једном и у другом случају грешите, носите храну од куће. Не тражите изговоре и нађите времена пошто ћете се у супротном за коју годину суочити с гојазношћу, хроничним умором и озбиљним здравственим проблемима попут високог крвног притиска.

Прочитајте још: О овом хотелу КОЛАЈУ ПРИЧЕ, сваки детаљ говори ЈЕДНО, а сада мами и СРБЕ (ФОТО)

Прочитајте још: Да бисте имали МИРАН и КВАЛИТЕТАН САН држите једну од ове три БИЉКЕ у СПАВАЋОЈ СОБИ

И на послу можете да се храните здраво!
 

– И на послу можете да се храните здраво. Довољно је да масно лиснато тесто замените нискокалоричним интегралним хлебом и житарицама, који ће вас брзо заситити, и салатама. За само пет минута можете да направите укусну, а здраву комбинацију поврћа, младог сира, белог меса или туњевине. Имајте на уму да салате од тестенине и кромпира садрже много угљених хидрата, што значи да нису ништа боље од сендвича – објашњава нутрициониста Мирјана Љутић.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Љубитељ сте ХЛЕБА? Нема проблема, скините килограме ДВОПЕК ДИЈЕТОМ

НАПРАВИТЕ ЗДРАВ СЕНДВИЧ

Уколико не можете без сендвича, правите их од интегралног хлеба, с туњевином, пилетином, ћуретином, шницлама од соје и свежим поврћем. Као намаз, уместо маслаца, користите свеж сир, обрану павлаку или пасту од соје.

Сендвич, може, али од интегралног хлеба!
 

– Гојазне особе често говоре да не успевају да смршају јер доста времена проводе на послу, а тамо не могу здраво да се хране. Онда гладују мислећи да ће тако смршати. Међутим, напади ужасне глади су фрустрирајући фактор јер глад подстиче лоше расположење и после изгладњивања предстоји неконтролисано преједање – упозорава Љутићева.

Прочитајте још: Након сваког алкохолног пића попијте ЧАШУ ВОДЕ, а за то постоји добар РАЗЛОГ!

Мршављење
Запосленима који желе да смршају саветује се да једу што ћешће, и то мале оброке. За њих је, идеалан барени броколи јер је нискокалоричан, брзо засити и врло је здрав јер садржи доста фолне киселине.

– За ручак једите што више зеленог и зељастог поврћа, купус салату и салату од свежег спанаћа. Добра је и артичока, која стимулише излучивање жучи, те тако повећава уклањање накупљених токсина у организму.

Јеловник за канцеларију

Доручак: двопек од интегралног брашна, вегетаријанска биљна паштета посута семенкама лана и сусама и шољица зеленог чаја (340 кцал)

Ужина: шоља безмасног јогурта (65 кцал)

Прочитајте још: Ако га правилно користите, обичан ЛИМУН може да излечи ПЕТ болести, ево и којих

Ручак: 90 г печених пилећих прса, 100 г бареног броколија, зелена салата и танко парче црног хлеба (275 кцал)

Је л’ свака воћка идеална ужина?

Фото: Депосит

ДА

Уместо грицкалица, које имају висок проценат масноће, на послу је ипак боље да грицкате воће. Једите јабуке пошто одлично блокирају глад и киви јер смањује потребу за слатким. Банана моментално ствара осећај ситости, па је идеална ужина за особе које су на дијети.

Није све воће исто!
 

НЕ

Људи мисле да могу да једу неограничене количине воћа јер оно не гоји, а то уопште није тачно. Није свака воћка иста. Примера ради, један авокадо има 50 грама масти, као и 150 г масне гушчетине. Избегавајте грожђе и шљиве, јер су изузетно калоричне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas