Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАМЕТНИ УРЕЂАЈИ

Шта НАЈВИШЕ ТРОШИ БАТЕРИЈУ вашег мобилног телефона? Стиже одговор на вечито питање!

Што нам паметни уређаји пружају више они истовремено троше све више електричне енергије, што подразумева и све краће трајање батерије.

1599950160_baterija.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Батерија на мобилном телефону не преживи целих 24 сата, упркос уверавањима произвођача да могу трајати и до неколико дана. Можда би то и био случај, када би биле искључене неке од опција које највише црпе енергије на вашем телефону.

Прочитајте још: СИГНАЛ из СВЕМИРА који је узбунио ЦЕО СВЕТ трајао је само ПОЛА СЕКУНДЕ: Шта се догодило?

Доносимо вам списак пет највећих потрошача батерије у паметним телефонима. 

Екран

Екран троши више електричне енергије него било која друга компонента паметног телефона. 

Камере
Камере црпе батерију на више начина, али највећи део отпада на коришћење процесора и екрана. Код новијих модела уграђена је накнадна обрада фотографија која додатно троши ресурсе процесора.Видео запис је такође интензиван потрошач, нарочито ако је у 4К резолуцији. 

Што је екран већи он ће црпети више електричне енергије. Исто се односи и на резолуцију екрана, јер је већа резолуција захтевнија према процесору и користиће више енергије из батерије. На електричну енергију утиче и осветљење екрана, као и и фрекфенција освежавања екрана која ствара оптерећење за процес.

Прочитајте још: Корисницима свануло! НЕТФЛИX тестира нове опције које ће ОЛАКШАТИ ЖИВОТ

Бежична повезаност

Сигнал за телефонску везу, мобилни интернет, WiFi, Bluetooth, GPS су неки од најчешћих опција за бежичну повезаност које паметни телефон готово сигурно стално користе, барем једну од њих. 

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Пасивне апликације
Апликације које су активне чак и кад је екран искључен представљају посебан проблем за процесор, па самим тим и батерију мобилног телефона. Међу њима су апликације за музику, временску прогнозу, фитнес апликације и слично.

Свака од њих представља значајно оптерећење за батерију па их требате искључивати кад их не користите. То се нарочито односи на Bluetooth и GPS. Такође, слабији сигнал за било коју од њих повећава потрошњу батерије јер уређај тако стално покушава да провери дали постоји боља веза.

Прочитајте још: Да ли болујете од НОМОФОБИЈЕ, а да нисте ни свесни да ИМАТЕ ОВУ ДИЈАГНОЗУ?

Активне апликације

Апликације које користе GPS, камеру, пренос великих количина података и стално укључен екран сврставају се међу највеће потрошаче батерије. У списку најпогубнијих апликација за батерије су игре, зато што оптерећују процесор и графички чип, вештачку интелигенцију, екран и звучник.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas