Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опрез

Шта никако не треба да бацате у ОДВОД СУДОПЕРЕ

Будући да оно што бацате у одвод судопере може да утиче на канализационе и водоводне инсталације у вашем дому, то итекако утиче и на животну средину.

1606489732_Depositphotos_13920241_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако не желите да угрозите животну средину, не дозволите да ове ствари заврше у канализацијском одводу ваше судопере:

Маст, уље - временом ће да запуши цеви, тешко ћете је уклонити из судопре, а једна кап масноће може да загади до 5 литара чисте воде.

Прочитајте још: НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Да ли месо сме двапут да се замрзава?

Љуске од јаја - љуска од јаја су тврде и тешко се разграђују. Могу да направе решетке у цевима на којима ће се задржавати остала храна, па долази до запушавања одвода.

Талог од кафе
Повећава ризик од запушавања одвода, али и септичких јама. Талог од кафе је одличан компост, па предлажемо да га просипате у башту, а не у сливнике.

Храна која се удвостручује када се покваси - тестенина и пиринач ће дупло порасти, ако се "напије" воде. Стога ће постати лепљиве и затвориће одводе.

Брашно - када измешате брашно и воду, добијете лепак који ће да се залепи за одводе и нема шансе  да их отпушите после овог.

Прочитајте још: Чишћење МАШИНЕ ЗА СУДОВЕ је неопходно: Које све кораке треба да пређете

Етикете које се налазе на воћу - док перете јабуке, деси се да етикета падне у довод. То избегавајте, јер су те етикете прављене тако да се скоро не разграђују уопште.

Производе од папира - тоалет папир је направљен да се разгради у води, али остали производи не смеју да се бацају у одводе јер се не разграђују.

Лекови - лекови се сматрају медицинским отпадом и разграђују се у води јер је загађују. Стога их никад не бацајте у одвод.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas