Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пролити течност по рачунару

Шта се дешава када случајно залијете РАЧУНАР? ВАЖНО је да урадите следеће ствари

Уколико будете реаговалки брзо и држите се неколико основних правила, постоји шанса да спасите тастатуру и рачунар.

1601730891_Depositphotos_144706133_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Пролили сте течност по вашем рачунару? За почетак, одмах га искључите из струје и угасите га. Ако течност продре кроз тастатуру и дође до унутрашњег дела лаптопа, она може узроковати кратки спој и оштетити компоненте.

Уколико гасите рачунар, предлажемо да прескочите софтверску команду, већ дуго држите дугме за паљење. Након тога, ако можете, извадите батерију, предлаже Макеусеоф.

Након што сте извадили батерију и осигурали да лаптоп више није упаљен, покупите сву течност коју видите - кухињске крпе ће вам овде бити од велике користи те ћете спречити додатно продирање текучности дубље у лаптоп. Ако можете, обавезно покупите течност тако да је процури међу дугмиће на тастатури. Покушајте да не гурате течност дубље. 

Прочитајте још: Да ли знате коју у популарну ДРУШТВЕНУ МРЕЖУ корисници НЕМАЈУ ПОВЕРЕЊЕ?

Следећи корак је сушење унутрашњих компоненти. Ако можете сигурно и једноставно одвојити спољашње кућиште учините то и све унутра осушите. Немојте да користитеи фен зато јер ће створити статички електрицитет.

Након тога, померите дугмиће и почистите све што је прошло испод - ако то можете (све зависи о врсти лаптопа). Ако не можете извадити типке (немојте користити силу), оставите лаптоп како је - и окрените га наопачке.

Нађите сигурно место где можете поставити лаптоп тако да је отворен и да дугмићи гледају према доле. Покушајте да га поставите тако да не оштетите екран, јер ћете у противном морати поправљати тастатуру и компоненте.. За сваки случај, оставите рачунар у овом положају минимално 24 сата.

Прочитајте још: Повређено срце, лице које издише... Стижу нам НОВИ ЕМОТИКОНИ, да ли вам се допадају? (ФОТО)

Након што сте осушили лаптоп, можда ћете имати проблема с лепљивим типкама. Узмите обичне влажне марамице. Ако сте испробали све што смо набројали и рачунар и даље не ради, време је за одлазак локалном сервисеру који ће професионално прегледати рачунар и за накнаду отклонити све кварове (или спасити хард диск/ССД).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas