Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Шта све подразумева ЗИМСКИ ДЕТОКС коже? Угодите себи

Стресни периоди често нарушавају нашу редовну рутину на коју је кожа навикла што је такође избацује из равнотеже, због чега је неопходно да што пре покушамо да ухватимо корак с уобичајеним ритмом.

1611152099_Depositphotos_178557106_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Када је реч о детоксикацији, стручњаци су подељени у вези са тим шта то заправо значи за кожу, јер док кожа може сама да се одбрани од спољњих иритација, медицински није технички могуће избацити токсине кроз кожу. Но већина се ипак слаже да исцрпљена кожа свакако може да профитира од малог ресета и у начелу је реч о равнотежи између онога што користимо на кожи као активне састојке и козметике с циљем смиривања и хидратације, уз фокус на опште психофизичко здравље.

Прочитајте још: Све о геловима за негу коже: Зашто су испред крема?

Двоструко чишћење 
Двоструко чишћење, ујутро и увече, ефикасан је начин да се уклоне сви трагови шминке, нечистоће и токсини на површини коже, а да не говоримо о хиљадама мртвих станица на дневној бази. Не само да недовољно чишћење може придонети зачепљењу, упалама и изгледу уморне коже, него ће све оно што не очистимо из пора смањити делотворност ономе што стављамо на кожу. Бирајте препарате за чишћење с церамидима и благим киселинама, које ће пружити лагани пилинг, а неће нарушити природну заштитну функцију коже. 

Промене рутине 

Понекад у силној жељи да учинимо само најбоље за своју кожу – претерамо. Посебно током прошле године кад смо код куће проводиле више времена него што смо навикле, па смо хидрирале све - од лица до стопала. Међутим, посебно када је реч о активним састојцима и киселинама, треба бити пажљив да се кожа не иритира непотребно. Нежно средство за чишћење и хидратантна крема су стартна позиција. Онда антиоксиданти и Ц витамин који ће стимулисати колаген, а можда и ретинол, али у случају да желите да пробате ретинол, не можемо довољно да нагласимо да га уводите – јако споро и постепено. Иначе ће вам се лице упалити и имаћете знатно више проблема него што сте имали раније.

Када је реч о кожи важно је имати стрпљења и пратити како она реагује, јер нема универзалног правила

Пазите на стомак 

Како је дубинска промена наших навика доста захтеван пројекат, чини се лакше да брзински инвестирамо у масу скупе козметике коју нам на интернету свесрдно препоручују. Но тужна је истина да вам кожа неће сијати пуним сјајем уколико не бринете за прехрану. Обратите пажњу на здравље свог система за варење, јер је он у директној вези с кожом (и свим осталим деловима тела), балансирајте прехрану најбоље што знате. Избегавајте масну и слатку храну, бирајте здраве масноће, пуно антиоксиданса, смањите алкохол на минимум или га напросто избаците (чаша црног вина се не рачуна!).

Прочитајте још: ФАНТАСТИЧНО! Направите цртеже на снежним ноктима! (ВИДЕО)

Хидратација

Знамо да знате, али знате ли заиста? Колико сте чаша воде попиле данас? Сасвим озбиљно, нема тог производа који ће вам помоћи да вам кожа живне ако не пијете довољно воде, а срећом па је она углавном увек доступна. Дакле, пијте воду. А онда потражите препарате с хијалуронском киселином која ће вам додатно освежити изглед и уједно заштитити кожу од хладноће. 

Фото: Депосит

Спавајте 

Из колекције једноставних правила која знамо, а не знамо – спавајте довољно. Мученички импулс да демонстрирате своју вредност хиперпродуктивношћу због које не једете и не спавате, оставите у прошлог години с другим катастрофама, и осигурајте себи добар сан. С обзиром на све што се догађало, то се може чинити захтевнијим него икада, али ваши живци, ваша кожа, сваки део вашег исцрпљеног организма биће вам неизмерно захвалан. Сан је смишљен као елементарни лек, служи томе да нам се тело регенерише, и ништа не може да га замени. Можете да пробате биљне препарате попут чајева који опуштају, или да медитирате, како бисте се умирили и обезбедили осам сати квалитетног сна. Поред тога, сан потиче крвоток и стварање колагена и еластина у кожи, а када га не добијамо довољно, то је плодно тло за све могуће проблеме с кожом (и другим органима).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas