Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕШЕЊА

Невероватно је шта све утиче на стварање ЦЕЛУЛИТА? Стрес један од фактора

Треба обратити пажњу на ове ствари

1609333939_Depositphotos_163273770_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Целулит се, баш као и ми, радује слаткишима, удобним фотељама, коктелима. Али има ствари које волимо ми, али не и он

Прочитајте још: Како да наносимо шминку са ШЉОКИЦАМА? Пет правила

Избаците токсине
ДА: Масажа – лимфна дренажа у салону или код куће: после туширања нанесите Гуам дренажно уље покретима који ће поспешити лимфу, а то су потези са веома благим притиском од периферије ка срцу, од стопала ка бутинама. Пилинг ће, нарочито онај који садржи морску со, допринети детоксикацији. Пуно ходајте да бисте посепешиле лимфоток.НЕ: Храна – избаците токсине из исхране, конзервирану храну, цигарете и алкохол, а додајте биљне чајеве као и храну која садржи антиоксидансе (воће и поврће јарких боја!).

Да ли је накупљање течности и пропадање везивног ткива узрок "тапацирања" коже, или последица бујања масних ћелија? Ову "кока-јаје" загонетку оставићемо лекарима, а ми ћемо се позабавити поступцима који делују на смањење целулита. Шта треба да радимо – а шта не – да бисмо ово постигле?

Поспешите циркулацију 

ДА: Пуно кретања и физичке активности активира мишиће и појачава циркулацију. Масаже убрзавају циркулацију, а самим тим и допремање витамина Ц и кисеоника у ткива. Нанесите своју антицелулит крему или лосион за негу тела масажним покретима.

НЕ: Дуготрајно седење, па и стајање, отежавају проток крви, а микроцикулација је нарочито угрожена у целулиту подложним зонама. Немојте седети прекрштених ногу.

Не храните масне ћелије

ДА: Трошење калорија – ето нас опет у теретани и на бициклу! Сада већ знате да се маст из целулита неће користити као „погон“ за рад мишића, али ћете спречити накупљање нове масти. Ретинол у вашој креми спречава складиштење масти, а самим тим и повећање масних јастучића и неравнина на кожи, на овом принципу делују РоЦ препарати против целулита.

Фото: Депосит

НЕ: Угљени хидрати поспешују лучење инсулина и стварање нове масти, па их сведите на минимум. Дијета са смањеним уносом калорија генерално је пожељна, јер ће зауставити даље пуњење масних ћелија.

Стрес је један од могућих узрока целулита

Прочитајте још: Научите да правилно ИСФЕНИРАТЕ КОСУ: Постоји неколико једноставних правила

Ојачајте везивно ткиво

Умирите хормоне
ДА: Проверите хормонски статус, нарочито ако сте целулит добили нагло. Естроген доприноси повећању масних ћелија, па тако и развоју целулита, што ће се сигурно осетити приликом уласка у менопаузу. У трудноћи више пролактина такође подстиче гомилање масти.НЕ: Стрес је један од могућих узрока целулита, и премда је начин деловања стреса на физиолошке процесе, па и целулит, у фази истраживања, а савет „избегавајте стрес“ лакше дати него спровести, покушајте да сачувате оптимизам!

ДА: Антиоксиданси штите колаген и еластин од "напада" слободних радикала, а витамин Ц је важан и за изградњу колагена, па у исхрани бирајте бобичасто воће, спанаћ, броколи, али и посно месо, које даје амино-киселине неопходне за изградњу везивног ткива.

НЕ: Сунчање доказано лоше утиче на колаген и еластин, што ће се одразити смањеном еластичношћу коже и видљивијим целулитом. Нека ваша кожа буде стално заштићена, а добар избор су препарати попут Соматолине Цосметиц са заштитом од сунца, који делују двојако: смањују масне наслаге и штите од УВ зрака.

Прочитајте још: "Никад не носи маскару и купа се у млеку" ... Ово нисте знали о Мараји Кери

Спречите упале

ДА: Омега-3 и остале незасићене масне киселине могу да ублаже инфламаторне процесе (упале), које су у благој форми често присутне у кожи с целулитом и доприносе разградњи колагена. Убаците у дневни мени лосос и рибе богате уљем.

НЕ: Пушење и стрес нису добри савезници здравља уопште, пушење уништава витамин Ц, а стрес подстиче ниво кортизола, који изазива упалу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas