Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕСТОРАНИ

Гордону РЕМЗИЈУ је скандалозно ОДУЗЕТА: Шта значи МИШЕЛИНОВА ЗВЕЗДИЦА?

Један од најславнијих кувара света, Гордон Ремзи, октобра 2013. године изгубио је обе "мишелинове звездице".

1602670280_Miselin.png
Фото: ТОС
Oglas

Чувеног кувара је "сахранио" Мишел Елис, "мишелинов" директор, који је објавио да је услуга била просечна, као и јела. У сваком случају, то значи да се звездице не добијају једном и заувек!

Прочитајте још: САЗНАЈЕМО! Србија ће у децембру добити ПРВИ РЕСТОРАН са МИШЕЛИНОВОМ ЗВЕЗДИЦОМ!

Ове године је 12 ресторана изгубило "Мишелинову звездицу" и тешко да ће је поново добити, јер су услови тежи за њих него за оне који је добијају први пут.

Све земље у окружењу имају звездицу...

Готово све земље у окружњу имају ресторане са "мишелиновим звездицама": Румунија један, Хрватска и Грчка по пет, а Будимпешта, чак, шест ресторана! Добра вест за српски туризам објављена је јуче: чувени водич "Мишелин" ће у децембру направити избор ресторана у Београду који заслужују да се нађу у њиховом водичу. 

Прочитајте још: Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ

Заголицали инспекторе
У квалитет гастрономске понуде Србије, Мишелинови инспектори су се уверили у анонимним посетама ресторанима у којима раде талентовани српски кувари који су им, како кажу, заголицали чула.

После 120 година, од како је одштампан први водич за ресторане, Србија ће се наћи на престижној листи. То аутоматски значи промоција широм света.

После 120 година престижни водич стигао у Србију!

- Србија је позната по виноградарству, које је земљи омогућило да развије аутохтоне сорте грожђа, а равнице и усталасани брдовити предели нуде пејзаже богате и плодне земље која доноси висококвалитетне производе. Као таква, храна се урезала у свакодневни живот српског народа, а исхрана ван куће је популарни вид забаве - рекао је Гвендал Поуленек, међународни директор водича "Мишелин".

Љајић и Лабовићева на промоцији "Мишелина" Фото: ТОС

Расим Љајић, министар туризма, сматра да "Мишелинове звездице" и ознаке много значе за привлачење високоплатежних страних туриста. Заслужна за долазак инспектора је Туристичка организација Србије.

Прочитајте још: ШТА деца ПАМТЕ са летовања? Схватићете да су ПРИМЕТИЛИ ОНО ШТО ВИ НИСТЕ!

- У нашој земљи гастрономија заузима посебно место у туристичкој понуди. Зато ћемо следећу годину посветити тим активностима - одмору у природи и уживању у укусима Србије, чији је значај потврдио и долазак Мишелина - рекла је Марија Лабовић, директорка Туриситчке организације Србије.

Према подацима Светске туристичке организације (UNWTO), чак, 88 одсто туриста сматра гастрономију главним елементом бренда једне земље!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas