Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Стаљинова омиљена посластица: ЧОКОЛАДИЦА која се прави од кравље крви, а деца је обожавају

Руски слаткиш направљен од крви је нутритивна плочица која се не продаје у супермаркетима него у апотекама.

1618480190_hematogen.PNG
Фото: Инстаграм/ сцреенсхот аптека245_тлт
Oglas

Странци остају шокирани када сазнају да руска деца воле посластице од кравље крви. Ове необичне нутритивне плочице се не продају у супермаркетима него у апотекама. Зову се "Хематоген" - или у руском изговору "Гематоген".

Прочитајте још: РУСКИЊА Викторија Семјонова: СМРТ долази из црева, зато их морамо чистити од ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)

На први поглед нема ништа чудно у овој нутритивној плочици: "Хематоген" изгледа као обична чоколадица у јарком омоту. Укусно мирише, а деца и одрасли воле његов леп укус који помало подсећа на карамелу.

Слаткиш је осмишљен против малокрвности
Деца знају од чега је
"Хематоген" значи "рађање крви" јер потпомаже стварање еритроцита. Главни састојак је албумин, протеин који се налази у плазми кравље крви. Ако мислите да руска деца не знају од чега је направљен "Хематоген", варате се!

"Хематоген" је изумљен у Швајцарској 1890. као мешавина говеђе крви и жуманца и звао се "Гомел'с Хематоген", по имену доктора Адолфа Гомела који је смислио течну микстуру против малокрвности. "Хематоген" су активно продавали и у Русији, али деца га нису волела јер није био много укусан.

Стаљин га је обожавао и хтео је да га дели са децом

Касније, у Совјетском Савезу, "Хематоген" је доживео праву ренесансу захваљујући Стаљину.

Прочитајте још: Револуционално откриће руских научника: Хељда је супер-фуд, а осим што успорава старење има и неверватне моћи!

Комунистички вођа је наредио научницима да усаврше рецептуру "Хематогена" и да направе на његовој бази лековиту посластицу за гладну децу која су патила од анемије и војнике који су изгубили много крви.

СССР је почео да производи своју верзију "Хематогена" који више није био течан него тврд и изгледао је као чоколадица. "Хематоген" су често производиле кланице - то је био добар начин за монетизацију кравље крви.

Прочитајте још: РУСКИ лекар и научник ХРИСТО МЕРМЕСКИ открива револуционарни лек за НАЈТЕЖЕ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

Према совјетском државном стандарду, "Хематоген" је поред албумина имао: кондензовано млеко, шећер, глукозни сируп и ванилин.

Чоколадицу праве кланице!

Данашњи произвођачи праве плочице "Хематогена" по сваком укусу - са орашастим плодовима, сувим воћем, чоколадом и додају витамине.

"Хематоген" ствара еритроците и доприноси бољем раду кардиоваскуларног система. Он снабдева организам гвожђем које игра важну улогу у превенцији анемије, чији се ризик повећава током трудноце и дојења, после операција и за време активних вежби. У овом тренутку, гвожђе је посебно потребно за транспорт кисеоника до свих ћелија.

Одличан је за труднице и малокрвне.

Мањак гвожђа доводи до погоршања здравственог стања: човек се осећа исцрпљено, мишићи и глава га боле без разлога, когнитивне способности се смањују, појављују се чудне зависности од хране и мириса којих раније није било.

Прочитајте још: Побољшава варење, утиче на здравље костију... Зашто треба да заволимо КЕФИР?

"Хематоген" надокнађује недостатак гвожђа и других корисних материја јер садржи макронутријенте и минерале у пропорцијама сличним по саставу крви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas