· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Стално гледате у ЕКРАНЕ РАЧУНАРА? Ево који ВИТАМИН морате уносити како би САЧУВАЛИ ВИД

Оптерећење очију, замор и суво око само су неки од проблема са којима се суочава све већи број људи због времена проведеног испред екрана рачунара.

1599259354_rad-za-racunarom.jpg
Фото: Pixabay

Последице непрестаног гледања у екране рачунара и мобилних телефона могу оставити трајне последице по наше здравље. Замор очију, осећај оптерећења и сушење очног дна само су неки од симптома који могу довести до синдрома компјутерског вида.

Прочитајте још: КАШИКА зеленог сока смањује ДИОПТРИЈУ: Спремите је према ОРИГИНАЛНОМ рецепту РУСКОГ академика Филатова

Реч је о стању ока, које настаје ако човек проводи три и више сати дневно испред монитора. Синдром се манифестује замором, поспаношћу, главобољом и појавама као што су дупли, и понекад замагљени вид. 

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Витамин А за опоравак очију

Гледајући у компјутерски екран, очи стално реагују на светле и тамне тачкице. Очи троше више фотосензитивног пигмента, који је потребан за вид па је пожељно узимање витамина А. Витамин А игра важну улогу у производњи родопсина. 


Фото: Pixabay

Витамин А је антиоксиданс и показало се да игра значајну улогу у превенцији губитка вида узрокованог дегенеративним стањима попут катаракте или макуларне дегенерације. Студије такођер показују да витамин А заједно са осталим антиоксидансима помаже да при успоравању прогресију неуропатије, укључујући и дијабетичку неуропатију.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

Људи који би требали смањити унос масноћа и холестерола могу јести храну у којој има бета-каротена, суспстанце коју тело уз помоћ сунчеве светлости претвара у витамин А.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.