· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Стари рецепт за јело од КОПРИВЕ које су спремале наше БАКЕ! Најздравије, за мало новца

Да се наше баке питају, коприву би прогласиле за свето јело!

1618902109_kopriva.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе

Јача зубе и кости, одлична је за минерализацију у добу раста, трудницама и дојиљама.

Обезбеђује дневни унос калцијума у свакодневној исхрани.

Богата је магнезијумом па спречава тегобе церебралне, васкуларне, мускуларно-тетаничне и висцералне природе.

Спречава појаву аденома простате и помогне терапији акутног простатитиса.

Коприва осигурава потребне количине цинка чији недостатак доводи до поремећаја.

Богатство витамина
Стварање хемоглобина помажу гвожђе, бакар и витамин Ц, а манган помаже активирање гвожда из депоа, па је њена свакодневна употреба права превентива анемије.

Садржи манган који ублажава старачку сенилост и отклања заборавност.

Стари рецепти за јела од коприве:

Доручак од коприве: 20ак врхова младе коприве (може и више, ако имате); 1 главица црног лука, 1 кашика масти, 5 комада јаја, мало млека, мало кајмака.

Припрема: Коприве обарите у врелој води (највише 5 мин да кључају у води). У тигању на масти пропржите црни лук ситно исецкан, па му додајте обарене коприве.

Све динстајте највише 5 минута па прелијте умућеним јајима у која сте додали мало млека и мало кајмака. Све посолите и послужите за доручак.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.