Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАГРЕМ

Стари Словени су знали: ЖЕНСКО ДРВО лечи кашаљ, цисте, снижава ТЕМПЕРАТУРУ, а ево и РЕЦЕПАТА

Одавно код словенских народа багрем, акација, није само дрво заносног мириса. У руској традиционалној медицини користи се као лек и цвет и кора.

1597044046_Depositphotos_84261928_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Можда није чврсто дрво импозантне крошње (мада може и то да буде), одбија мало због трња које има на гранама, али кад процвета мами уздахе и пажњу. Крај процветалог багрема се застане да се надише слатког ваздуха и откине која гранчица за мирис у соби.

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Фото: Депозит

Мирисна бела акација одличан је лек против гастритиса, болова у желуцу, циста, грипа и бројних других болести. Руси кажу да багрем побољшава благостање и подиже имунитет. Сматра се женским дрветом, јер помаже да се реше "женски проблем", посебно цисте.

Акација је одлична за "женске болести".

Ово мирисно дрво које припада породици махунарки цвета у мају и јуну. Од убраних цветића може да се направи сок који освежава и лечи, чај или да се цветићи осуше на температури од 45 степени у добро проветреној просторији.

Цветови се беру пре него што процветају!

Правило је да се цветови беру док се у потпуности не отворе. Кора са сакупља на јесен и углавном се користи за побољшање варења и елиминисане киселине у желуцу.

Прочитајте још: Древни рецепт РУСА: Направите ЈАСТУК ОД БИЉА и решите се здравствених проблема

Упозорење!
Тинктура цветова багрема има противупална својства, снижава температуре и умирује кашаљ. Руски травари препоручују белу акацију, али упозоравају да је употреба великих доза - штетна. Кора акације садржи токсалбумински робин, који изазва иритацију слузокоже.

Чај од цветова за грип

  • 2 кашике сувих цветова
  • 2 кашике црне купине
  • 3 шоље кључале воде

Све се измеша и прелије са 3 шоље кључале воде. Процеди се и пије током дана по неколико гутљаја.

Рецепт против кашља

  • кашика цветова багрема
  • шоља млека
  • кашика меда

Кашичицу осушених цветова багрема прелити чашом врућег млека. Добро промешати, ставити на лагану ватру и кувати 5-10 минута. Затим додати кафену кашику меда, измешати. Пити као чај пре јела.

Прочитајте још: Када лети заболи ГРЛО поједите СЛАДОЛЕД и кашикицу СОЛИ

Фото: Депозит

Сок за уживање

  • свежи цветово багрема
  • шећер
  • 2 лимуна
  • кашичица лимунтуса
  • килограм шећера.

Цветови се откину са гранчица, оперу, сипају у 2 л воде заједно са кором два лимуна претходно добро опраним содом бикарбоном.

Остави се да одстоји 24 сата, па се све добро процеди, лимун изгњечи, додају се кашичица лимунтуса и шећер и стави се на ринглу да прокључа. Склони се и док је вруће сипа се у флаше. Такав сок може да стоји две године.

Рецепт за цисте
Кашика цветова се прелије шољом кључале воде. После пола сата се процеди и пије три пута дневно.

Снижавање температуре

  • 2 кашике сувог цвета багрема
  • 1/2 шоље водке

Цветове сипајте у теглу и прелијте водком, па затворите. После недељу дана процедите и сиапјте по 20 капи у чашу воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas