Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАЈЧИНСТВО

"Старије" мајке у просеку имају ДУЖИ ЖИВОТНИ ВЕК од оних које су се породиле млађе

Ако сте напунили 30 година и доста вам је људи који вас стално испитују када ћете родити дете, време је да им зачепите уста.

1609440010_Depositphotos_18666609_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Једно истраживање са Универзитета Цоимбра у Португалу показује како "старије" мајке у просеку живе дуже од оних које су се породиле млађе.

Истраживачи су упоредили животни век мајки широм Европе, од дана када су родиле прво дете до њихове 65. године.

Прочитајте још: Доказано: Страна кревета на којој спавате утиче на расположење

Закључили су како жене које су родиле касније имају веће шансе да ће живети дуже од оних које су рађале у тинејџерским или 20-тим годинама.

– Према нашим закључцима најбоље време за трудноћу су ране 30-те, тада ће жене живети најдуже – тврде аутори истраживања.

Прочитајте још: Колико нам треба да се попнемо до четвртог спрата? Време показује ЗДРАВЉЕ СРЦА!

Студија која је раније објављена у часопису Менопаусе такође је тврдила како жене које роде децу у просеку с 33 године живе дуже од оних које су рађале када су биле млађе.

Али ниједно истраживање не открива због чега је то тако, па се само нагађа како разлог може бити у мањку стреса или томе што су мајке које рађају касније старије и озбиљније, па имају здравије животне навике.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas