· · Коментари: 0
Ножеви

Статусни симбол

Поседовање ножа са ознаком “Мицротецх” постала је ствар престижа, без обзира да ли сте у некој елитној јединици или своја сечива држите у стакленој витрини.

Microt-5.jpg
мицротецх-Драган Шапоњић

Искористили смо нашу посету нирнбершком сајму ИWА да сазнамо нешто више о њиховим ножевима.  Штанд са Јасоном МцЦоyем менаџером фирме и дугогодишњим сарадником оснивача Антхонyа Марфионеа, био је права атракција, јер осим интересантних ножева посетиоци су застајали да виде гомилу тетовираних мишића са дугом брадом како барата сечивима.

Све “Мицротецхове” ножеве без одликује врхунска обрада, квалитетни материјали и несумњива употребљивост, те није чудо да им је додељен НСН (Натионал Стоцк Нумбер) сертификат, што је практично дозвола да се такав производ користи у опреми војске и полиције.
Први модел са овом ознаком био је сада већ култни У.Д.Т. (Ундерwатер Демолитион Теам), назван по скраћеници за поморске диверзанте. Овај фолдер класичне форме производи се у две величине (медиум и ларге), а сечиво се у отворен положај лансира притиском на дугме, уз помоћ снажне опруге. Овај тип ножева се у многим државама САД налази на рестриктивном режиму тј. ношење није дозвољено цивилима.

 

Ипак, “Мицротецх” је славу стекао својим ОТФ (Оут Тхе Фронт) аутоматским ножевима, код којих сечиво на притисак дугмета излеће право унапред, кроз прорез на дршци која је уједно и кућиште прецизног механизма. Прецизност је кључна одлика, јер се то директно одражава на љуљање (тзв. бладе плаy) сечива у отвореном положају. А “Мицротецх” се дичи својим “зеро бладе плаy” моделима.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.