· · Коментари: 0
УСНЕ

Eво како да исправите НАЈЋЕШЋЕ ГРЕШКЕ приликом наношења SJAJA ZA USNE

Сјајеви за усне су поново “ин”!

1619801565_Depositphotos_29366203_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Колико нас с једне стране радује чињеница да ћемо и овог пролећа бити у прилици да се поиграмо са милион различитих нијанси (које, морате признате, никада не мањкају овој групи ружева за усне) толико нас, с друге стране, брину све оне грешке које нам се тако лако поткраду када је њихово наношење у питању.

Зато смо решили да се на време наоружамо саветима за њихову брзинску корекцију. Ако је то икако могуће!

Прочитајте још: Квасац брише боре боље од ботокса! Направите ове маске за лице и природним путем затегните кожу

Избегавајте наношење сјаја на суве усне

Ово посебно важи уколико планирате да изаберете неку мат нијансу јер су оне у основи такође јако суве, па ћете тако (уместо жељеног ефекта) само добити појаву ситних листића на све стране. Но, добра ствар је што и за овај проблем постоји решење! Довољно ће бити да на усне нанесете мало вазелина, а да одмах затим обичном четкицом за зубе кренете у нежну масажу. На крају пребришите усне влажном марамицом како бисте одстранили све мртве ћелије и... па то је то, сада сте слободни нанети свој омиљени сјај!

Увежбајте исцртавање симетричних линија

Ово не значи да ођедном треба да постанете стручњак за геометрију већ значи да је сасвим дозвољено користити оловку за усне пре наношења сјаја. Жене се углавном одлучују за сјајеве због њиховог лаког и брзог наношења, али се управо у тим његовим особинама и крију највеће грешке шминкања – па тако уместо нежног и сведеног ефекта који желимо постићи завршимо са пренападном бојом или превише "напумпаним" уснама.

Оловка ће вам помоћи да добро дефинишете област коју желите да истакнете у први план, не избегавајте је.

Прочитајте још: Када је време да бацимо ЧЕТКИЦЕ ЗА ШМИНКАЊЕ? Један знак је довољан показатељ

Не стискајте усне превише након наношења сјаја

Ок, све смо ми помало криве када је ова ставка у питању. Из неког разлога, ово је прва ствар коју свака жена учини након шминкања, а то би, у случају сјаја, требало избегавати. Посебно када су тамније нијансе у питању. Поента приче је да је оваквим формулацијама довољно неких пар секунди да се осуше (засебно доња и горња усна) па ће константно "тапкање" по њима само нагласити делове усана који то нису стигли да ураде на време.

Наношење превише сјаја за усне

Још једна од грешака која се упорно понавља. Ово је донекле и оправдан страх жена да ће остати без своје омиљене боје након испијања кафе или грицкања кекса.

Али, драге наше даме, упамтите већ једном - решење није и не може бити кило сјаја!

Најбоља опција је додати га тек толико да видите да су све области усана покривене пристојном количином, а затим употребити прсте за додатно размазивање у свим правцима.

Прочитајте још: Како да савршено нанесете РУЖ: Уз један поступак трајаће целог дана

И на крају, не заборавимо да додамо још и то да и при уклањању сјаја треба да будете обазриве. Ово просто значи да никада не треба користити силовите покрете и трљање до изнемоглости, јер ћете на тај начин постићи само контра-ефекат.

Радије ствари одрадите елегантно и опет се послужите старим добрим вазелином или неком благом универзалном кремом. Нанесите неки од ових производа на усне и сачекајте да их сјај упије, а након тога једноставним покретом марамице решите се проблема.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.