Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лубеница и диња

Штити СРЦЕ, чува ВИД, успорава СТАРЕЊЕ коже, а свима је брзо доступно

Лубеница и диња незаобилазни су део сваког лета и једна су од главих асоцијација на топле дане.

1593777348_Depositphotos_77536714_s-2019--1-.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Не можемо рећи да бар једном нисмо дискутовали о томе које од та два воћа више волимо, јесмо ли за црвено или жуто. У свком случпају и од једног и другог  имамо много користи. Обе имају порекло из Африке, а данас су све више заступљене и у нашој земљи. Како бисте се следећи пут брже одлучили коју ћете одабрати набројаћемо њихове предности.

Лубеница

  • добра је за здравље срца 

Лубеница је богата ликопеном, антиоксидантом који позитивно утиче на рад срца и крвне судове. Поред ликопена присутан је и калијум. Калијум смањује ризик од срчаног удара, смањује холестерол и регулише откуцаје срца.

  • јача имуни систем   

Присутна је велика количина витамина Ц који штити наше тело и помаже одбрани од вируса и бактерија. 

Прочитајте још: Читав живот сте живели у ЗАБЛУДИ, јер кухињска СО не садржи овај МИНЕРАЛ!

  • помаже процесу мршављења

Главни састав лубенице је вода, има је око 90%, тиме лубеница спада у ниско калорично воће и идеална је за све оне који желе да изгубе на тежини, а да опет уживају у укусу овог воћа.

  • олакшање након напорног физичког рада и тренинга

Уношење калијума отклања бол у мишићима и напетост. 

Прочитајте још: Спречите опадање косе ПРАВИЛНОМ ИСХРАНОМ (СПИСАК)

фото: Депозит

Диња 

  • штити очи

Диња садржи бета каротен, витамин Ц, лутеин и зеаксантин. Зеаксантин је важан каротеноид који се апсорбира у ретину ока где делује антиоксидативно и као УВ заштита. 

  • смањује ризик од астме

Бета каротен пронађен у жутом и наранџастом воћу смањује ризик од настанка астме. Такође присутан витамин Ц има исто дејство

Прочитајте још: Руски лекари тврде да су биљном терапијом нашли НАЧИН за борбу против АУТИЗМА

  • регулише пробаву

Због обиља влакна и воде помаже у регулацији пробаве, здрављу пробавног тракта и избацивању токсина из црева

  • штити кожу и косу

Присутан витамин А који је нужан за производњу себума влажи косу и одговоран је за њен раст. Битан је за чист тен и смањује старење коже.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas