· · Коментари: 0

Стиже лепо време, СРЕДИТЕ своје ПЕТЕ: После ових трикова, носићете САНДАЛЕ без СТИДА!

Лето је на помолу, средите своје испуцале пете и припремите своја стопала за најелегантнију обућу која ће обележити сезону.

1617711869_pete.jpg
Фото; Депозит

Полако се скида прашина са кутија у којима смо на крају прошлог лета одложили омиљене сандале и оставили их да чекају нове вреле дане. Е па, ти дани полако стижу, зато турпије у руке и средите своја стопала како би ваша обућа изгледала беспрекорно уклопљена са вашим елегантним и сређеним стопалом.

Као што знамо, зима, сув ваздух и затворена обућа резултирају тиме да стопала најгоре изгледају након зиме, а прво што треба да се уклони стари лак.

Након тога треба очистити, урезати и обликовати нокте по жељи и фокусирати се на пете.

Прво припремите топлу купку за омекшавање

У лавор се сипа четири литра вруће воде и додају три велике кашике сода бикарбоне. Када се сода растопи, стопала у купку и треба остати тако 20-ак минута. На крају се истрљају каменом или турпијом за пете и обилно се намажу храњивом кремом или вазелином и треба навући чарапе.

Код јако испуцалих пета овај третман треба радити сваки дан и тако пет до седам дана у низу.

Потом се направи пауза од недељу дана и понови. Једном када се пете врате у нормалу и поновно постану мекане, важно их је таквима одржавати и једном недељно им приуштити овакву купку и обилато мазање кремом.

Чудесно дејство уља

Уље може деловати чудесно на кожу пета, али како се тешко упија, најбоље је бирати креме које га имају у саставу. Обавезни састојци добре креме за негу коже стопала су: ши путер, уље чајевца, јојоба, ланолин и уреа.

Уље јојобе познато је по хидратантним својствима, одлично опонаша природни себум те подстиче природну, здраву производњу уља у слојевима коже. Такође је добро у задржавању влаге у кожи. Уље чајевца, с друге стране, делује и антигљивично и антибактеријски и помаже ако приметите да су вам пете "пожутеле".

Чисти ланолин је вероватно најбрже делујући састојак за испуцале пете и суву кожу. То је уједно и средство за ублажавање па помаже елиминисању тврдих зачепљења насталих током година.

Најделотворнији је камен за пете

Током сваког купања или туширања кожа пета се мора нежно очисти каменом за пете уз наношење храњиве креме.

- Само пар минута трљања каменом након купања и никад неће бити проблема са кожом - савјетује Јин Сун Чои, власница салона у Њујорку.

За јако запуштена стопала - спас је маска

Једном до два пута недељно треба на кожу пете нанети препарате уз додатак различитог постотка салицила у комбинацији са уреом. Код већих проблема са задебљалом кожом пете током ноћи треба замотати у најлонску фолију након наношења ових препарата.

Пете су део тела који је стално "у употреби" и због тога су склоније исушивању од остатка стопала. Иначе је пета заштићена дебљим слојем коже, што још додатно отежава хидратацију и пробијање креме до унутарњих слојева коже, што не значи да не можете имати лепе пете, него да је потребан додатни труд.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.