Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАМИРНИЦЕ

Стручњаци откривају: Ове НАМИРНИЦЕ не бисте требали да држате у ФРИЖИДЕРУ

Иако већина људи мисли да држање ових намирница у фрижидеру продужује век трајања, стручњаци то оспоравају.

1596892541_Depositphotos_138898328_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Стручњаци једне аустралијске потрошачке компаније открили су осам намирница које се не би требале чувати у фрижидеру.

Прочитајте још: О овом хотелу КОЛАЈУ ПРИЧЕ, сваки детаљ говори ЈЕДНО, а сада мами и СРБЕ (ФОТО)

- Стављање појединих намирница у фрижидер може нанети више штете него користи, подстичући кварење и мењање укуса - откривају. Али, додају да њихова праивила не узимају у обзир временске обрасце у околинама, па се нека храна може чувати у фрижидеру да им се продужи живот ако је јако врућа клима, преноси Даилy Маил.

Фото: Пиксабеј

Парадајз

Истраживање је показало да хлађење парадајза испод 12 Целзијевих степени може изменити њихов укус. - Парадајз губи укус када је стављен у фрижидер - рекла је економиста компаније Фиона Маир. Да би парадајз дуже трајао, важно га је држати изван фрижидера и даље од хране која производи етилен, попут банана, наранџи и јабука. Јамие Оливер такође је на својој wеб страници написао да парадајз треба чувати на собној температури, иначе се може променити у текстури, изгубити укус и постати мало 'брашнаст'.

Прочитајте још: Једите ЈАБУКЕ и имаћете блиставо бео ОСМЕХ

Фото: Пиксабеј

Зрна кафе и млевена кафа

Стручњаци из компаније рекли су да млевена и целовита зрна кафе никада не смеју бити у фрижидеру, јер ова врста хране апсорбира влагу, мирисе и укусе из ваздуха који је окружује. - Уместо тога, држите их у херметички затвореној посуди на тамном простору, као што је ваша остава, далеко од сунчеве светлости, топлине и паре - саветовали су.

Коренасто поврће

Коренасто поврће, попут црног и белог лука, најбоље је чувати на тамном и сувом месту јер фрижидер може довести до бржег труљења поврћа. Фиона је рекла да се апсорпција влаге може догодити у фрижидеру, што узрокује да храна ферментира и смањује укус и квалитет. Али постоје неки изузеци од овог правила, када је коренасто поврће изрезано, најбоље их је чувати у посуди у фрижидеру.

Прочитајте још: Постоји НАЧИН да очистите лубеницу од семенки за само ДВА МИНУТА - саме ОТПАДАЈУ!

Хлеб

Хлеб је још једна намирница која се никада не би требала хладити јер ће брже постати устајао. Уместо тога, стручњаци су рекли да хлеб држите у смеђој папирнатој кеси, кутији за хлеб или непропусној лименци и да избегавате пластичне кесе. За оне који живе у влажној или врућој клими, предлажу да замрзавате хлеб како бисте му продужили животни век и вадили само оно што вам треба.

Фото: Депозит

Мед и путер од кикирикија

Мед је јединствен производ и једна је од намирница која се никада не поквари због специфичне хемикалије која спречава раст бактерија у њему. Слично као и мед, путер од кикирикија стврднуће се ако га држите у фрижидеру што отежава намаз. Стручњаци кажу да ове производе треба држати у остави како би остали мекани и могли лако да се мажу.зрна

Прочитајте још: Познати шефови кухиња ОТКРИВАЈУ како да припремите оброке током стресног периода

Топли остаци

Такође рекли су и да је важно да врућу храну или остатке не ставите у фрижидер одмах након кувања, јер то може утицати на другу храну. Осигурајте да се остатак хране охлади или да престане да пари пре стављања у фрижидер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas