Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Стручњаци саветују одбацивање модерних схватања: Маслац, сир и месо за дужи живот!

Резултати великог истраживања канадских стручњака који упућују на то да исхрана са малим уделом масноћа повећава ризик од преране смрти за четвртину у потпуној су супротности са досадашњим саветима лекара и научника према којима се препоручује смањен унос масноћа у организам.

1615572522_Depositphotos_237923206_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Часопис "Ланцет" објавио је резултате студије према којој је након анкете спроведене међу 135.000 одраслих особа из разних делова света установљено да су они који су избацили масноће из исхране живели краће од особа које су конзумирале маслац, сиреве и месо.

Прочитајте још: Зауставите дуг и исцрпан период пандемије: ОВЕ намирнице ће нам повратити енергију и продуктивност на послу!

До сада су нас учили да конзумирање превише засићених масноћа утиче на повећање нивоа холестерола, што коначно може да резултира срчаним болестима, али научници подсећају да особе које из исхране избаце масноће неретко замену за њих пронађу у производима пуним угљених хидрата, попут хлеба, тестенине и риже, што значи да у организам не уносе неке врло важне нутријенте.

Исхрана базирана на угљеним хидратима једна је од најнездравијих, а студија коју су спровели канадски научници на 135.000 одраслих особа у 18 земаља показала је да је међу онима који су конзумирали рафиниране шећере и сухомеснате производе, односно месне прерађевине, ризик од преурањене смрти био већи за 28 посто.

Прочитајте још: МОЋ ПРИРОДЕ: Уклоните задебљање на НОКТИМА и гњивице на ногама уз помоћ СВИЊСКЕ МАСТИ

Резултати истраживања представљени су на конгресу Европског удружења кардиолога одржаном у Барцелони пре неколико година.

- Већ деценијама се смернице здраве исхране фокусирају на смањење масноћа и засићених масних киселина, али организму су потребне масноће... у њима су витамини и есенцијалне киселине које имају врло важну улогу за организам. Када унос масноћа смањите на најнижи ниво, лишавате организам свих тих важних минерала - рекла је др Машид Деган, вођа студије и научница на Универзитету "МцМастер".

Прочитајте још: СПАСОНОСНО уље за ЖЕНЕ: Што пре га направите, јако је добро за све врсте женских обољења

Докторка Деган и њене колеге сматрају да низак унос засићених масних киселина повећава изгледе за преурањену смрт за 13%, док конзумирање веће количине свих врста масноћа смањује тај ризик за чак 23%. Тврде да су сви они који дневно у организам унесу више од 60% калорија из угљених хидрата "кандидати" за преурањену смрт.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas