Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

НЕ ИГНОРИШИТЕ потребу за МОКРЕЊЕМ, озбиљно нарушавате здравље

Урологиња је открила и која упутства да следите како бисте сачували здравље бешике.

1602244878_Depositphotos_193716422_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Велик број људи игнорише потребу за мокрењем и не чини им се толико "озбиљним" задатком да испразне бешику свако мало. Ипак, уролози упозоравају да је јако важно имати навику честог одласка у тоалет ако желите да сачувате здравље мокраћног система.

Уролог докторка Ванниту Симма-Цхианг каже како би здрављу бешике и мокраћног система људи требали више да се посвете и како је задржавање мокраће и одгађање одласка у тоалет јако штетно. 

Прво препоручује да празните бешику одмах након буђења ујутру. Касније током дана такође треба водити рачуна да не прескачете одласке у тоалет када осећате потребу.

Прочитајте још: Ове 3 ЛОШЕ НАВИКЕ вас СПРЕЧАВАЈУ да будете СРЕЋНИ

Људи често игноришу то и посвете се неким обавезама и задацима, али наше тело је направљено тако да сигнализира ту потребу, а ако то занемарујете тај осећај ће нестати и у једном тренутку моћи ћете да задржите мокраћу толико дуго да ће почети да вам нарушава здравље.

Фото: Депозит

Докторка је истакла да би у дану требало барем четири пута мокрити, али и обавезно проверити боју урина како бисте знали да ли је тело довољно хидрирано. Рекла је и како би тело требало хидрирати неколико пута - по мало.

Прочитајте још: Мучите муку са ОПАДАЊЕМ КОСЕ? Ово су могући УЗРОЦИ

За почетак дана конзумирајте пола шоље воде и кафу или чај - они су природни диуретик и стимуланс бешике, па ћете тако повећати потребу за мокрењем. С друге стране, такве напитке би требало смањити како дан иде према крају како не бисте ометали квалитет сна током ноћи честим одласцима у тоалет. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas