Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕСАНИЦА

СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ево шта да урадите ако се ПРОБУДИТЕ током ноћи и НЕ МОЖЕТЕ поновно да заспите

Урадите нешто што ће вас умирити и опустити.

1603456280_Depositphotos_60092401_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Понекад се пробудите по ноћи, без неког посебног разлога, и никако не можете опет да заспате? Лекар Роберт Раунтри каже да, колико год било сати, останете будни.

Објаснио је детаљно за МБГ зашто је пуно горе силити самог себе да поновно утонете у сан, него устати, чак и ако је 3 или 4 сата ујутру.

Оваква ситуација посебно се догађа људима који су под стресом - размишљају о недовршеном послу, одговорностима, проблемима.

Прочитајте још: Неколико трикова како да од спавалице постанете РАНОРАНИЛАЦ

- Ако се будите и размишљате о свим стварима које нисте тога дана обавили, то је знак који сигнализира да сте отишли у кревет с пуно непрерађених информација. Боравак у кревету, затварање очију и опседнутост питањем зашто не можете да спаваеи неће утишати те мисли. Уместо тога, ум треба одвратити - тврди Раунтри.

Лекар тврди да, ако је прошло 30 минута лежања у мраку, а нисте успели да заспате - једноставно треба да устанете.

Прочитајте још: Ово су СЈАЈНИ ТРИКОВИ како да се ЛАКШЕ ОДВИКНЕТЕ од ЦИГАРЕТА (ВИДЕО)

Фото: Депозит

- Све је боља опција од оне да форсирате сами себе на спавање. Постанете нервозни и само се још више разбудите. Уместо тога, упалите лагано светло, читајте књигу или гледајте неки опуштајући садржај на телевизији.

- Било која активност која не подиже стрес и адреналин, добро ће вам доћи. Једина ствар коју не бисте требали да радите је да куцкате по мобилном телефону. Друштвене мреже, поруке и вести само ће подићи ниво стреса.

Прочитајте још: Перите зубе и када ИЗЛАЗИТЕ и када УЛАЗИТЕ у кућу, јер тако себи СПАШАВАТЕ ЖИВОТ!

Ова тврдња не значи да треба потпуно да одустанете од сна у таквим ноћима, али би требало да устанете и направите нешто што ће вас умирити, опустити и на крају вам помоћи да заспите.Такође можете направити купку с уљем лаванде, слушати неку нежну, умирујућу музику, испробати вежбе дисања... 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas