Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
рецепт

ШТРУДЛА СА КОБАСИЦАМА и качкаваљем: Звучи укусно, а потребно вам је око 20 минута за припрему (РЕЦЕПТ)

Права гурманска штрудла.

1614759113_Capture.PNG
Фото: Дидy китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 15 гр. квасца
  • 100 мл. топле воде
  • 50 мл. топлог млека
  • 2 кашике уља
  • 1 јаје
  • 1 кашичица‚ соли
  • 1 кашичица шећера
  • 300 гр. брашна меко тип 400
  • 100 гр. маргарина

Прочитајте још: Ово још нисте пробали: Сва деца их обожавају, а изгледају као сладолед, само слан (ФОТО)

За пуњење:

  • 6-8 кобасица зависи од дужине
  • 3 кашике сенфа
  • 150 бр. каћкаваља
  • 4-6 киселих краставчица зависи од величине
  • 2 комада црвених паприка испечених и огуљених

Упутство за припрему:

У ванглицу ставите квасац, воду, млеко, шећер, уље. У шољи умутите јаје одвојте две кашике, а остатак сипајте у ванглицу. Промешајте све састојке у ванглици док се квацац не истопи. Када се квасац истопио, додајте половину брашана и со, месите тесто и постепено додајте остатак брашна. Када сте лепо умесили тесто, покрите га провидном фолијом или ставите у кесу и оставите да надолази око 30 - 40 минута.

Када је тесто надошло, премесите га, пребаците на побрашњену радну површину, развуците оклагијом и нарендајте око 80 гр. марагарина. Преклопите тесто 2 пута. Нарендајте и остатак марагарина.

Прочитајте још: По рецепту старих мајстора: Брзи, укусни салчићи са квасцем (ФОТО)

Поново 2 пута преклопите тесто. Оставите га да надолази око 15 минута.

Кобасице испржите на мало уља. Тесто развуците оклагијом као на слици. Поређајте кобасице, премажите их са сенфом, нарендајте качкаваљ затим, ставите исечене киселе краставце и печене паприке. Засеците тесто са страна, као на слици.

Овог пута сам крајеве савила ка унутра, а затим тракице преклапала једну преко друге.

Ставите штрудлу у плех обложен папиром за печење. Нека надолази око 15 минута. Пре печења, премажите са мешавином, маслиновог уља, млека и умућеног јајета које смо одвојили на почетку. Поспите сусамом, ланом, кимом... Пеците око 20 минута у заграјаној рерни на 260 степени. Пријатно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas