· · Коментари: 0
прашина

Ствари које чине дом вечито ПРАШЊАВИМ: Сви их имамо у кући, а не обраћамо пажњу

Испоставило се да 60% прашине улази у наше домове са улице, кроз прозоре и врата, али одакле долази остатак?

1619611711_Depositphotos_170483574_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Одећа, намештај, теписи и друге ствари буквално емитују микрочестице у ваздух и касније постају прашина. Прашине је тешко ослободити се, али можемо да се потрудимо да обратимо пажњу на одређене делове куће.

Кућне биљке

Собне биљке чисте ваздух и смањују прашину, међутим, они не упијају велике честице и временом се саме запрљају. Нагомилана прашина погоршава филтрирајућа својства биљака и спречава нормалан проток фотосинтезе. Количина хлорофила у лишћу се смањује, због чега биљка више не чисти ваздух већ делује као сакупљач прашине. Како се ​​то не би догодило, биљке треба периодично чистит, пише Бригхт Сиде.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Украсите УСКРШЊУ ТРПЕЗУ - једноставне цветне држаче за салвете НАПРАВИТЕ САМИ

Папири и картони

Папирна влакна се распадају и стварају прашину то је разлог зашто морамо толико често да чистимо полице са књигама. Такође обратитие пажњу на старе новине и часописе, кутије за ципеле, папирне амбалаже од кућних апарата. Било би добро да их што мање чувате у куићи, осим када вам је заиста неопходно.

Кревет

Топао кревет је савршено окружење за гриње. Најбоље би било да замените јастуке, ћебад и душеке од природног перја доле са производима који имају синтетичка пунила.

Фото: Депосит

Како бисте спречили улазак прашине прозоре не отварајте рано ујутро или касно ноћу, као ни по кишном или врућем времену, најбоље је између поднева и вечери.

Велики, пуфнасти теписи

У њиховим ресама крију се честице прашине које је тешко елиминисати. Неодољиво су мекани, али и тешки за одржавање, па би било добро да не узимате велике моделе како бисте могли боље да очистите. Због њиовог својства да сакупљају прашину држите их ван спаваће собе.

Прочитајте још: Направите УСКРШЊЕ ДРВЦЕ - потребне су вам само ТРИ ствари!

Тешке завесе

Најбоље би било да тешке завесе памучним или синтетичким завесама. Оне задржавају мање прљавштине и могу да се перу у машини.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.