Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

СУПА СА ОБЛАЧИЋИМА: Топло јело, за хладне дане! Један ТАЈНИ САСТОЈАК ће вас одушевити (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Када дођу хладни дани, најбоље је да се спреми топла супица.

1630219253_20210828_131602.jpg
Фото: Бакина кухиња
Oglas

Из бакине кухиње стиже симпатична прича о рецепту:

"Овај назив сам чула први пут од једне баке по имену Слађа чија унука често тражи да јој она кува супу са облачићима. Да то је дивна бакина супа са кнедлама, онако како само баке знају да кувају своји унуцима."

Прочитајте још: КОЛАЧ СА ШЉИВАМА: Прави се ЛАКО, а његова СОЧНОСТ ће вас распаметити! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Рецепт за супу са облачићима

Потребно је:

  • 2 веће шаргарепе
  • 1 корен целера
  • 1 већи корен першуна
  • 1 препечен лук (тајни састојак који ће побољшати целокупан утисак)
  • бибер у зрну
  • пилеће месо
  • 1 мањи кромпир (по жељи)
  • 2 гране целера

Још је потребно:

  • 1 јаје
  • 2 кашике гриза
  • со, бибер
  • першунов лист

Припрема:

На мало уља пропржити једну рендану шаргарепу, насећи на колутове другу па прелити водом. На плотни испећи мало главицу лука па убацити,

Додати на коцкице исечен целер и першун, као и месо по жељи. Ја обично за супу стављам леђа и задњи део пилета а може и крила, затим бубац, може и жигерица.

Кувати док се месо не скува на лаганој варти, око 1 сат. Процедити је па одвојити кости од меса. У тањир разбити јаје, па одвојити беланце и виљушком га умутити чврсто.

Додати жуманце па лагано измешај . Додати 2 кашике гриза и лагано опет изједначити да маса буде пенаста. Кашичицом вадити и убацити у супу и пустити покривено да ври.

Мени су се скувале за 5-6 мин. Вратити месо. додати соли, бибера и на крају першунов лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas