· · Коментари: 0
ДИЈЕТЕ

СУПЕР ХРАНА: Намирнице које саме топе килограме без строге дијете

Храна са великим процентом воде утицаће да се дуго осећамо ситима

1623166016_Depositphotos_200972366_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Уколико се определимо за храну са високим процентом воде, она ће на наш организам деловати тако да ћемо се дуже осећати ситима и у свој организам уносити значајно мање калорија. На тај начин, мање хране ћемо генерално уносити и на тај начин, губити на тежини.

Прочитајте још: Потребан је само 21 минут: Ове суботе радимо ХИИТ ТРЕНИНГ са тренером Маријом (ВИДЕО)

Храна са много воде

Кад изаберемо храну са великим процентом воде, осећамо се сити без обзира на то што конзумирамо мање калорија, и на тај начин можемо изгубити на тежини, објашњава нутриционисткиња Кристина Есер. Особе које једу пет оброка воћа и поврћа на дан уносе мање калорија. Истовремено, воће, поврће и јогурт такође имају много витамина и минерала, објашњава ова нутриционисткиња.

Прочитајте још: СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЛЕТО! Ефикасне вежбе са ТЕГИЋИМА које затежу леђа, стомак и руке

Интегралне семенке

Производи који садрже интегралне семенке такође могу помоћи.

- У желуцу интегралне семенке имају функцију попут сунђера, апсорбују воду која храни даје њену тежину и волумен. То ствара осећај да пре осетимо ситост и не једемо тако много калорија. За заштиту мишића потребне су нам беланчевине - објашњава Есер.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА НОГЕ које можете да радите и седећи на КАНЦЕЛАРИЈСКОЈ СТОЛИЦИ (ВИДЕО)

Управо беланчевине узрокују да се људи осећају посебно ситима, што је управо оно што желимо. Осећај ситости док се у исто време губи тежина. Међутим, саме беланчевине нису довољне да се одржава мишићно ткиво, него су за то потребне и телесне вјежбе.

Оптималне резултате добићемо управо комбинацијом вежби снаге и издржљивости. Савршена вежба снаге је планк.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.