Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОРГАНИЗАЦИЈА

Ево како ставити што више посуђа у машину за прање судова, а да се баш свака опере савршено

Тањири, прибор за јело, чиније, лонци, чаше, шоље… Накупи се тога и на крају вам не стане све у машину за прање посуђа. Уз добру организацију ипак стане!

1596009116_dishwasher-526358_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Данас је машина за прање посуђа готово једнако заступљена у домаћинствима као и машина за прање веша. Тај некадашњи луксуз постао је потреба и многи власници се заклињу да им је знатно олакшала живот.

Прочитајте још: За ово летовалиште вам НЕ ТРЕБА ТЕСТ НА КОРОНУ, а прави је рај за ОДРАСЛЕ (ФОТО)

Две дубоке корпе ребрасте конструкције са још којекаквим додацима многи пуне произвољно, али заправо постоји прецизан образац који штеди простор на тај начин да унутра стане више посуђа и да се оно опере равномерно.

Прочитајте још: ЈЕДНО ПИТАЊЕ ПОСВАЂАЛО ИНТЕРНЕТ: Како слажете пешкире? Хиљаде људи тврди: Ово је ЈЕДИНИ правилан начин! (ВИДЕО)

Диане Регалбуто, власница компаније Беттy Ликес То Цлеан, поделила је на друштвеним мрежама савете како најефикасније напунити машину за прање посуђа, а да из ње на крају све изађе савршено чисто.

1. Тањири

Немојте све своје посуђе стављати окренуто у истом смеру. Уместо тога, Регалбуто каже да би се сви тањири требало да се налазе на средини машине, у доњој корпи. На томе месту  налази се моћна прскалица, које ће савршено опрати све нечистоће с тањира, саветује она. Ставите неке тањире са леве, а друге са десне стране и нека буду окренути једни према другима.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: ОВИХ 7 грешака жене праве приликом прања веша, али ВИШЕ НЕ!

2. Прибор за јело

Постоји и правилна метода стављања прибора за јело у простор на доњем сталку. Како бисте осигурали да се све очисти како треба, Регалбуто каже да све ручке треба да буду на врху. Тако ће пренос клица бити минималан док вадите прибор из машине.

3. Чиније

Диане тврди да би све чиније требале да буду на доњем носачу, из истог разлога као и тањири – јер је тамо прскање најјаче.

Прочитајте још: Проблеми са НОВЦЕМ И УСПЕХОМ! Ево на којим местима У КУЋИ не смете држати воду према ФЕНГ ШУИЈУ

4. Лонци

Ваши лонци такође би требало да иду на доњи носач машине како би били што чистији. С обзиром на то да су то највеће ствари које стављате у машину, ставите их уз крај како прскалица не би била блокирана. Такође, кад год је то могуће, поставите их на бочне странице и усмерите их према доле.

Фото: Пиксабеј

5. Чаше и шоље

Све се ваше чаше, шоље и кригле могу заједно прати у горњој корпи. Лакше их је извадити на тај начин, каже Регалбуто. Пазите да увек буду окренуте лицем према доле како би унутрашњост била једнако чиста као и спољашње странице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas