Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАВОЂЕЊЕ

"Била бих РАЗОЧАРАНА да муж не ФЛЕРТУЈЕ са другим женама": Изјава ове супруге има ОБЈАШЊЕЊЕ

Много је оних који живе флерт, а да не умеју или не желе другачије да комуницирају са супротним полом.

1599468894_Depositphotos_79096062_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Оних којима је флерт у крви. Да бисмо знали како да их препознамо, па и разумемо, појашњење смо потражили од Жељке Курјачки Станић, психолога и психотерапеута.

Прочитајте још: Формула за АТРАКТИВНОСТ: Позната глумица открила 5 правила како да звучите СЕКСИ

Постоје ли људи којима је природа таква да, чак и када су у најсрећнијим везама и браковима, имају потребу да заводе?

Разлика: флерт и завођење
Флерт је тренутни, необавезујући и забаван комплимент на нечију привлачност. Завођење је систематско, циљано манипулисање другом особом.

- Флерт неки људи схватају као начин да покажу или добију комплимент од друге особе, да на брз и безазлен начин подигну самопоуздање, не доводећи у питање осећања која гаје према свом партнеру - каже Курјачки Станић.

Флерт многима подиже самопоуздање

Удварање је, насупрот завођењу, искрен покушај да скренемо пажњу особе за коју смо истински заинтересовани.

- Сећам се једне жене која је казала да би била разочарана када њен муж не би макар мало флертовао са домаћицом када код некога оду на забаву. Она флерт у овом случају види као пристојност - каже психолог.

Једноставно, не знају другачије да разговарају Фото: Депозит

Међутим, неке особе могу да имају у свим другим сферама живота здраво самопоуздање, а да им недостаје самопоуздање у себе као сексуално биће. На пример, жена зна да је паметна, забавна, добар пријатељ и мајка, али се осећа несигурно као жена, не верује да је привлачна мушкарцима. Она тада може да ту своју несигурност компензује флертујући кад год се нађе у мушком друштву, без обзира на ситуацију и контекст.

Прочитајте још: Ове ГРЕШКЕ праве ПАРОВИ у ДУГИМ ВЕЗАМА које доводе до РАСКИДА

Флерт се учи
Флерт је вештина која се учи као и ћаскање. Повученији људи флертују на начин који одговара њиховом сензибилитету и могу да буду једнако успешни. Ако због, несвесног флертовања, упадамо у невоље или изазивамо непријатност код других, морамо се освестити и то променити.

Многи људи флертују без много предумишљаја, често несвесни тога како друга особа може да схвати њихов начин изражавања, невербалне знакове или говор тела.

Неке жене су научиле да са сваким мушкарцем флертују у сваком разговору.

- Ако особа изгледа као да непрестано флертује, врло је вероватно да то не ради свесно, него је то начин на који је давно научила да са супротним полом комуницира - истиче Курјачки.

Прочитајте још: Колико често имате СЕКС? Ово је ЧАРОБНА БРОЈКА за здраву везу

Оне могу због тога себе и друге око себе да доведу у непријатне ситуације. Иако је прилично лако одредити када неко са нама флертује, често се догађају неспоразуми. Рецимо, девојка може да има леп, широк, љубазан осмех, а њен саговорник може тај њен уобичајени гест да тумачи веома лично, као показатељ њене заинтересованости за њега.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas